A simple vista, per la seua aparença insignificant i la seua escassa grandària, ningú diria que les espècies han tingut tant de poder a l’hora d’influir en la nostra història. A més d’aportar caràcter i personalitat als nostres plats, han servit com a moneda de canvi, impulsat la conquesta de territoris, provocat guerres i transformat els nostres hàbits socials.

Les espècies ens sedueixen pel seu poder aromàtic i sápido capaç de millorar les qualitats organolèptiques de les nostres receptes i transformar la matèria primera més humil, incrementant el seu sabor, color i aroma.

A més se’l seu ús culinari, les herbes aromàtiques i les espècies tenen un valor cosmètic i medicinal elevat.

No obstant això, la nostra atracció cap a elles es deu a moltes més coses que a la seua poder culinari o medicinal. Embolicades en un aire misteriós, quan arribaven amb vaixell o des d’Orient en caravana, portaven un carregament invisible, un sac replet de supersticions i mites que els atribuïen poders màgics i miraculosos. Exòtiques, oriündes de terres llunyanes i desconegudes, els mercaders que comerciaven amb elles contribuïen a augmentar la seua llegenda amb narracions inventades amb la finalitat de preservar el negoci de possibles competidors.

Del 16 d’octubre de 2020 al 14 de gener de 2021

Sala Juana Francés de la Seu Universitària d’Alacant