Les Cadires de l’Esplanada d’Alex Amorós és una exposició fotogràfica que tindrà lloc del 10 de novembre al 5 de desembre a la Sala d’exposicions “Tabarca”, situada en la Llotja del Peix. Les Cadires de l’Esplanada és un projecte executat pel fotògraf Alacantí resident a Londres Alex Amorós durant els anys 2016, 2017, 2018 i 2019.

“El principal objectiu d’aquest projecte era mostrar un lloc entranyable i familiar per a molts de nosaltres. Diverses generacions d’alacantins i visitants han passat i xarrat durant algun moment de la seua vida en un lloc tan emblemàtic i alhora casolà”.

“Les Cadires de l’Esplanada sempre han cridat la meua atenció, quan prens seient en elles es congela el temps, s’aprecia el caràcter mediterrani de la nostra ciutat, en les mateixes conviuen i habiten multitud d’històries, representen al nostre passat sense descartar el present i el futur”.

“El meu primer gran projecte a nivell fotogràfic Londoners versava sobre la incomunicació de les grans urbs, la velocitat, la falta de temps per a dedicar una conversa amb els altres i a la distància amb els éssers humans. Aquest projecte va començar amb un objectiu totalment diferent, l’eix del mateix era mostrar la congelació del temps, la conversa, l’escolta mitjançant la connexió amb els subjectes que formen part del teu projecte i l’execució del retrat a través de l’entorn i la persona. Multitud d’anècdotes i bons moments m’han envoltat durant aquesta travessia. A conseqüència de la pandèmia el projecte es va paralitzar, però a la mateixa vegada em va oferir l’oportunitat de mostrar com era la vida precovid. Aquest projecte també és un xicotet homenatge als nostres majors que són els habituals residents de les nostres cadires i que lamentablement han sigut els més perjudicats per aquest tornado que ens ha assotat durant aquest any i mig”.

“En uns temps on la celeritat, la falta de focus en l’atenció i la robotización de l’espècie humana està a l’ordre del dia, una cosa apreciable de manera clara en les grans urbs, aquest projecte naix de la idea de mostrar la vida a les ciutats mitjanes, la calma i la comunicació. La meua humil aportació pretén fer-ho a través d’un lloc tan significatiu com L’Esplanada i mitjançant una cosa tan vinculable com són les seues històriques cadires i els nostres majors”.

“La foto que a nivell personal simbolitza aquest projecte és la de la meua bestia Lolín Vives, que el dia de Nadal de 2019 em va acompanyar fent un esforç per a ser retratada en potser el seu últim passeig a peu de manera pròpia”.

Alex Amorós és un fotògraf i artista Alacantí resident a Londres, que ha treballat en diferents projectes fotogràfics i audiovisuals destacant el seu treball en el camp documental i musical. Alex ha publicat diferents fotolibros destacant sobre tots ells 40 Music Venues (un projecte de sales de música londinenques tancades durant la pandèmia, aquest projecte va ser destacat en la BBC britànica i en el mitjà de culte musical NME) i Londoners (Sèrie de retrats d’estranys als carrers de la ciutat anglesa que va ser exposada en diversos països i exposicions durant l’any 1019). Una de les seues últimes exposicions va ser presentada i destacada per l’Associació de Fotògrafs Professionals del Regne Unit. A principis de l’any 2022 formarà part de l’exposició conjunta que fa referència a la pandèmia del municipi de Hackney “Life Under Lockdown”, havent sigut seleccionada una de les seues fotos com imatge principal d’aquesta. Diversos dels seus projectes formen part de la prestigiosa Fundació Martin Parr en Bristol i de l’emblemàtica sala The Photographers Gallery de Londres.

Més informació: www.alexamoros.com