Tres alumnes dels col·legis oriolans CRA Flor del taronger-La Matança, CEIP Sant Bartolomé i CEIP Andrés Manjón han guanyat els premis de l’onzena edició del Certamen Escolar “Las abarcas desiertas”, convocat per la Fundació Cultural Miguel Hernández, la Càtedra Miguel Hernández de la UMH i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Orihuela, que ha sigut fallat aquest passat divendres. El certamen està dotat amb lots de llibres i material de dibuix. En total s’han presentat 671 treballs (445 treballs en 2019 i 403 en 2018) dels diferents centres escolars que han participat en aquesta edició, la qual cosa suposa la consolidació del certamen.

Els guanyadors són: David Rocamora Poveda, de tres anys, alumne del CRA Flor del taronger-La Matança; Irene Quesada Carrillo, de quatre anys, alumna del CEIP Sant Bartolomé; i Josué Ángel Escobar Suesain, de cinc anys, alumne del CEIP Andrés Manjón.

Així mateix, el Jurat també ha considerat destacar els treballs dels onze següents alumnes: Nour Smaili El Mennouny, de 5 anys, del CEIP Jesús María San Isidro; Martina Muñoz García, de 4 anys, del CC La nostra Senyora del Carmen; Ana Maiquez Bernabeu, de 5 anys, del CD Oratori Festiu San Miguel; Sofía Cortés Martínez, de 5 anys, del CEIP Platges d’Orihuela; Sofía María Spulberg, de 4 anys, del CEIP Miguel Hernández; José Pardo Soria, de 5 anys, del CEIP Verge dels Desemparats; Oriana Moreno Navarro, de 5 anys, del CEIP Verge de la Porta; David Valentín Parna, de 4 anys, del CEIP La nostra Senyora del Pilar-La Campaneta; Leo Barba Espinosa, de 5 anys, del CEIP Villar Palasí; Penélope A. Osborne, de 5 anys, del CEIP Els Dolses; i Aitor Perales Rodríguez, de 5 anys, del CEIP La nostra Senyora de Monserrate-Molins.

El Jurat ha estat integrat pel regidor d’Educació, Ramón López Cabrera; les tècniques de la Regidoria, Mª. Fuensanta Mazón Hernández i Esther Sánchez Abad; el director de la Càtedra Miguel Hernández de la UMH, José Luis Ferris; i el director de la Fundació Cultural Miguel Hernández i vicepresident de l’Associació d’Amics del poeta, Aitor L. Larrabide.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el divendres 15 de gener de 2021 a les 11.00 hores del matí en el Racó Hernandià.