Tres alumnes dels col·legis oriolans CEIP Miguel Hernández, CEIP La nostra Senyora de Monserrate-Molins i CEIP Platges d’Orihuela han guanyat els premis de la dècima novena edició del Certamen Escolar “Las abarcas desiertas” convocat per la Fundació Cultural Miguel Hernández, la Càtedra Miguel Hernández de la UMH, i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Oriola, que ha sigut fallat aquest matí. El certamen està dotat amb lots de llibres i material de dibuix. En total s’han presentat 445 treballs (403 en l’edició de l’any passat) dels diferents centres escolars que han participat en aquesta edició, la qual cosa suposa la consolidació del certamen.

Els guanyadors i guanyadores són: Hugo Casanova Bernabeu, de tres anys, alumne del CEIP Miguel Hernández; Sonia Escudero Belmonte, de quatre anys, alumna del CEIP La nostra Senyora de Monserrate-Molins; i Sara Isabel de la Penya Perea, de cinc anys, alumna del CEIP Verge de la Porta.

Així mateix, el Jurat també ha considerat destacar els treballs dels següents alumnes: Samya El Friti, alumna del CRA Flor del taronger-La Matança; Beltrán Espín Espín, alumne del CC La nostra Senyora del Carmen; Kevin Lidón Rabasco, alumne del CEIP La nostra Senyora del Pilar-La Campaneta; Mohamed Oussalah, alumne del CEIP Verge de la Porta; i Triana Torà Medina, alumna del CC Jesús María-San Isidro.

El Jurat ha estat integrat pel regidor d’Educació, Ramón López Cabrera; les tècnics de la Regidoria, Mª. Fuensanta Mazón Hernández i Esther Sánchez Abad; el director de la Càtedra Miguel Hernández de la UMH, José Luis Ferris; i el director de la Fundació Cultural Miguel Hernández i vicepresident de l’Associació d’Amics del poeta, Aitor L. Larrabide.

L’acte de lliurament tindrà lloc el divendres 10 de gener de 2020 a les 11 hores del matí en el Racó Hernandià.