Tres alumnes dels col·legis oriolans CEIP Verge de la porta, CEIP Verge dels Desemparats i Col·legi Jesús María San Isidro han guanyat els premis de la novena edició del Certamen Escolar “Les abastes desertes”, convocat per la Fundació Cultural Miguel Hernández, la Càtedra Miguel Hernández de la UMH, i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Oriola, que ha sigut fallat ahir. El certamen està dotat amb lots de llibres i material de dibuix. En total s’han presentat 403 treballs dels diferents centres escolars que han participat en aquesta edició, la qual cosa suposa la consolidació del certamen.

Els guanyadors són: Cristian Lózar Rodríguez, de tres anys, alumne del CEIP Verge de la Porta; Mario Quesada Piedrahita, de quatre anys, alumne del CEIP Verge dels Desemparats (Desamparados); i Lucía Serna Moreno, de cinc anys, alumna del Col·legi Jesús María San Isidro.

Així mateix, el Jurat també ha considerat destacar els treballs dels següents alumnes: Isabela Ibáñez, alumna del CEIP Miguel Hernández; Rodrigo Fernández Antón, alumne del CRA Flor del taronger; Deñal Velasco Aguilera, alumne del CEIP Sant Bartolomé; i Andrés Navarro Gigolashuili, alumne del Col·legi La nostra Senyora del Carmen.

La regidora d’Educació, Begoña Cuartero, ha ressaltat “la creativitat i imaginació dels escolars oriolans plasmades en aquest certamen”.

L’acte de lliurament tindrà lloc el dimarts 8 de gener de 2019 a les 11 hores del matí a la Casa Museu de Miguel Hernández.