El Festival Internacional de Cinema Fantàstic d’Elx – FANTAELX ha fet lliurament dels guardons de la seua sisena edició en una gala presentada per l’actriu, directora i guionista Silvia Conesa. L’acte ha tingut lloc després de l’última projecció de curtmetratges, el dissabte 24 de novembre, en el Centre de Congressos «Ciutat d’Elx».

El curtmetratge «9 Pasos», dels cineastes valencians Marisa Crespo i Moisés Romera, ha obtingut el premi al millor curtmetratge nacional, donant-li accés directe al Festival de Curtmetratges de Terror i Fantàstic 1000 Crits de Buenos Aires (Argentina). El curtmetratge «Belle à croquer», del director francés Axel Courtière, ha obtingut el premi al millor curtmetratge internacional, accedint directament al Festival Internacional de Cinema de Terror de Valparaíso (Xile). I d’altra banda, el curtmetratge «El Fotoviaje de Carla», del realitzador oriolà Fran Gas, ha guanyat el premi al millor curtmetratge alacantí, amb accés al festival Nadal Sagnant – Weekend Horror Awards d’Alacant, que se celebrarà els pròxims dies 7 i 8 de desembre. Així mateix, també s’han concedit dos esments especials. La primera d’elles ha sigut per al curtmetratge «La Benvinguda», de la directora catalana Carme Puche; i la segona s’ha atorgat a l’obra alacantina d’animació «Ryoko», d’Emilio i Jesús Gallego, més coneguts com els Gallego Bros. El jurat d’enguany ha sigut compost per Paco Soto, director i productor de cinema; Mario-Paul Martínez, professor del Departament d’Art de la Universitat Miguel Hernández i director del Grup de Investigación Massiva UMH; l’actriu, directora i guionista Silvia Conesa (presentadora, a més, de la Clausura); i Joan Martín Giménez, director de cinema i il·lustrador (autor del cartell de les tres últimes edicions del festival).

La present edició de l’esdeveniment, amb accés gratuït a totes les seues activitats, ha sigut la cita en la qual més obres s’han projectat, amb quaranta curtmetratges procedents de diferents de països. Com a novetat, també s’ha celebrat, dins d’aquest, el Congrés Internacional de Gènere Fantàstic, Audiovisuals i Noves Tecnologies. Aquesta nova secció, dirigida per l’anteriorment citat Mario-Paul Martínez i per Fran Mateu (director del festival), ha comptat amb la col·laboració de la Universitat Miguel Hernández d’Elx i del Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària, oferint la difusió d’estudis de recerca dins de les diferents línies temàtiques del Gènere Fantàstic (cinema, còmics, videojocs, etc.), comptant amb l’assistència de ponents procedents de diferents zones del país, així com de llocs com Texas (Estats Units) o Bèlgica.

La sisena edició de FANTAELX ha sigut organitzada per l’Associació Unicorn Negre i el Grup de Investigación Massiva UMH, i ha comptat amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx, al costat d’organismes com Visit Elx, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària, el Centre Comercial l’Aljub, o Cinema Paradiso. Amb la celebració d’aquesta nova edició, en la qual s’ha homenatjat el bicentenario de Frankenstein (la famosa novel·la de Mary Shelley), la ciutat ha tornat a convertir-se, un any més, en un acollidor punt de trobada per als amants de la cultura i del gènere fantàstic.