El Festival Internacional de Cinema Fantàstic d’Elx – FANTAELX ha fet lliurament dels guardons de la seua setena edició en una gala presentada per l’actor i compositor musical Nacho Marco Galán. L’acte ha tingut lloc després de l’última projecció de curtmetratges, el dissabte 16 de novembre, en el Centre de Congressos «Ciutat d’Elx», i ha comptat amb l’assistència de Marga Antón Bonete, regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament d’Elx.

El curtmetratge «El teu últim dia en la Terra», del cineasta de Marc Martínez Jordán, ha obtingut el premi al millor curtmetratge nacional, donant-li accés directe al Festival de Curtmetratges de Terror i Fantàstic 1000 Crits de Buenos Aires (l’Argentina). El curtmetratge croat «Slice of Life», dels directors Luka Hrgovic i Dino Julius, ha obtingut el premi al millor curtmetratge internacional, accedint directament al Festival Internacional de Cinema de Terror de Valparaíso (Xile). I d’altra banda, el curtmetratge «Miss Mbulu», del realitzador Ben Fernández, ha guanyat el premi al millor curtmetratge alacantí, amb accés al festival Nadal Sagnant – Weekend Horror Awards d’Alacant. Així mateix, també s’ha concedit un esment especial per al curtmetratge «Birds with no legs», de Pavlos Stamatis. El jurat d’enguany ha sigut compost per Paco Soto, director i productor de cinema; Mario-Paul Martínez, professor del Departament d’Art de la Universitat Miguel Hernández i director del Grup d’investigació Massiva UMH; l’actriu, directora i guionista Silvia Conesa (presentadora, a més, de la Clausura); i Joan Martín Giménez, director de cinema i il·lustrador (i autor dels cartells de les últimes quatre edicions del festival).

La present edició de l’esdeveniment, s’han rebut un centenar de curtmetratges més respecte a l’any passat, procedents de 44 països en total. També s’ha celebrat, dins d’aquest, la segona edició del Congrés Internacional de Gènere Fantàstic, Audiovisuals i Noves Tecnologies. Aquesta activitat, dirigida per l’anteriorment citat Mario-Paul Martínez i per Fran Mateu (director del festival), compta amb la col·laboració de la Universitat Miguel Hernández d’Elx i del Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària, oferint la difusió d’estudis d’investigació dins de les diferents línies temàtiques del Gènere Fantàstic (cinema, còmics, videojocs, etc.), donant protagonisme enguany a la Ciència-Ficció en el context cosmològic, i comptant amb l’assistència de ponents procedents de diferents zones del país, així com d’universitats de països com Bèlgica o França.

La setena edició de FANTAELX ha sigut organitzada per l’Associació Unicorn Negre, el Departament d’Art de la UMH i el Grup d’Investigació Massiva; i ha comptat amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx, al costat d’organismes com Visit Elx, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària, el Centre Comercial l’Aljub, o Cinema Paradiso. Amb la celebració d’aquesta nova edició, en la qual s’ha homenatjat el quaranté aniversari d’Àlien (projectant-se la pel·lícula als Cinemes Odèon, amb una elevat afluència d’assistents), la ciutat ha tornat a convertir-se, un any més, en un acollidor punt de trobada per als amants de la cultura i del gènere fantàstic.

Més informació sobre el festival en http://www.festivalcinefantaelx.com/