El Festival Internacional de Cinema Fantàstic d’Elx – FANTAELX ha anunciat les obres premiades de la seua huitena edició, la projecció de curtmetratges de la qual va tindre lloc la vesprada del dissabte 14 de novembre en el Centre de Congressos «Ciutat d’Elx», comptant amb l’assistència de Marga Antón Bonete, regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament d’Elx.

El curtmetratge «Polter», del cineasta Álvaro Vicario, ha obtingut el premi al millor curtmetratge nacional, donant-li accés directe al Festival de Curtmetratges de Terror i Fantàstic 1000 Crits de Buenos Aires (l’Argentina). El curtmetratge francés «Sous la mousse», de Ollivier Briand, ha obtingut el premi al millor curtmetratge internacional, accedint directament al Festival Internacional de Cinema de Terror de Valparaíso (Xile). I d’altra banda, el curtmetratge «Vius», del realitzador Javier Jerez, ha guanyat el premi al millor curtmetratge alacantí, amb accés al festival Nadal Sagnant – Weekend Horror Awards d’Alacant, que se celebrarà el pròxim 12 de desembre. Així mateix, també s’ha concedit un esment especial per als curtmetratges «Polvotrón 500», de Silvia Conesa, i «L’últim nadal de l’univers», de David Muñoz i Adrián Cardona.

El jurat d’enguany ha estat compost per l’actriu, directora i cantant Adriana Gil, l’artista visual Beatriz Galiano, el director, guionista i il·lustrador Joan Martín Giménez, el cineasta il·licità Paco Soto, i Mario-Paul Martínez Fabre, professor del Departament d’Art de la UMH, director del Grup d’Investigació Massiva, i co-director del congrés desenvolupat en el festival).

La huitena edició del festival, dirigit per Fran Mateu, ha sigut organitzada per l’Associació Unicorn Negre, el Departament d’Art de la UMH i el Grup d’Investigació Massiva; i ha comptat amb el suport d’organismes com Visit Elx, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària, el Centre Comercial l’Aljub, o la botiga alacantina Cinema Paradiso. Es tracta d’una edició on s’ha complit totes les mesures de seguretat, distanciament i higiene per a oferir una proposta cultural a la ciutat un any més.

Més informació sobre el festival en http://www.festivalcinefantaelx.com/