El festival, que tindrà lloc del 12 al 14 de novembre de 2020 en la localitat d’Elx (Alacant), llança la convocatòria a tots els cineastes que vulguen presentar els seus curtmetratges de gènere fantàstic. En aquesta huitena edició, s’estableixen les següents distincions:

Millor curtmetratge internacional: obsequie + accés directe al Festival Internacional de Cinema de Terror de Valparaíso (Xile).

Millor curtmetratge nacional: obsequie + accés directe al Festival de Curtmetratges de Terror i Fantàstic 1000 Crits de Buenos Aires (l’Argentina).

Millor curtmetratge alacantí: obsequie + accés directe al festival Nadal Sagnant – Weekend Horror Awards, d’Alacant.

Les bases i el procediment d’inscripció es troba disponible a través del seu web oficial: http://www.festivalcinefantaelx.com/inscripcion/

El Jurat de Selecció i Qualificació de la present edició està compost per l’actriu, directora i cantant Adriana Gil, l’artista visual Beatriz Galiano, el director, guionista i il·lustrador Joan Martín Giménez, el cineasta il·licità Paco Soto, i Mario-Paul Martínez Fabre, professor del Departament d’Art de la UMH, director del Grup d’Investigació Massiva, i co-director del congrés desenvolupat en el festival.

El festival està organitzat per l’associació «Unicorn Negre» i el grup d’investigació Massiva, de la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Així mateix, també compta amb el suport de diversos organismes, com el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat Miguel Hernández, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx, Visit Elx, el centre comercial l’Aljub o la botiga alacantina Cinema Paradiso, la qual col·labora amb els obsequis entregats a les obres guanyadores.

En la present edició, i a causa de la situació d’excepcionalitat provocada per la COVID-19, les activitats del festival es veuran adaptades complint amb les estrictes mesures d’aforament, seguretat i higiene. Per això, les projeccions de curtmetratges a competició es desenvoluparan únicament durant la vesprada del dissabte 14 de novembre.

Pròximament, el festival anunciarà més novetats sobre la seua pròxima edició.

Més informació sobre el festival en el seu web oficial: http://www.festivalcinefantaelx.com/