Aquest pròxim dimecres 28 d’octubre, continuarà, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner” d’Orihuela, el Cicle de “Trobades amb la poesia a la Casa Natal de Miguel Hernández”, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola, dins de la programació de la “Tardor Hernandiana”.

El cicle, coordinat igual que els quatre anteriors celebrats en 2018, 2019 i hivern del present any 2020 per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández.

En aquesta sessió recitarà el poeta Fernando Pastor Pons, que signa amb el pseudònim de Fernando Pastor-Mata. Va nàixer a Madrid en 1954 i es va llicenciar en Geografia i Història per la Universitat Complutense de Madrid. Ha sigut directiu internacional per a empreses i organitzacions no governamentals, a Suïssa, Regne Unit, Portugal, Cap Verd i Espanya; retirat de la vida professional, és patró de la fundació Emprenedors, d’Alcalá de Henares.

Es va formar com a poeta amb els últims calius del moviment d’Almeria dels Indalianos, que havia sorgit en la dècada dels 40 arran de les tertúlies d’artistes, i intel·lectuals com la poeta Celia Viñas, el dibuixant Juan Cuadrado, els pintors José Gómez Abad, Miguel Cantón Checa o Francisco Capuleto i altres, que encapçalara el pintor i escultor Jesús de Perceval i en el qual va ser rebut i animat en els seus inicis, ja en els moments finals del moviment.

Col·laborador de la revista parlada “Sureste”, de les revistes “Albatros” i “Albox” en la qual coincideix amb poetes com Juan Berbel, Julio Alfredo Egea i Juan José Ceba; també amb “Parole” revista de Filologia de la Universitat d’Alcalá; a més, s’ha publicat la seua poesia en diverses antologies poètiques i revistes nacionals i estrangeres amb traduccions, com en “Rotonda Valahã” de Romania.

Director i actor aficionat, ha dirigit teatre i sarsuela; també va codirigir i va ser presentador durant diversos anys de “Música i Paraula d’Inspiració”, un programa setmanal de música i poesia en un centre cultural de Madrid i, com a director musical, va dirigir durant sis anys un cor i una Coral, també a Madrid. A més, ha sigut contertulià en les tertúlies d’Onda Cero a Alcalá de Henares.

Participa habitualment en tertúlies culturals i socials, recitals i esdeveniments poètics a Almeria, Madrid, Alcalá de Henares i, ocasionalment, a Orihuela, sota l’auspici dels seus poetes locals. Destaca la seua participació en les celebracions del Festival de la Paraula d’Alcalá de Henares, durant la celebració del Premi Cervantes 2018, al costat dels poetes, Nuria Ruiz de Viñáspre, Zhivka Baltadzhieva, Manuel Rico i Carlos Morales del Coso.

Com a articulista i columnista, ha publicat en el setmanari “Puerta de Madrid” i “El Diario de Alcalá”.

Ha publicat els sis següents llibres de poemes: “El Crisantemo Azul”, “Un Remanso de Paz en la Agonía”, “Ansiada del Aire” (que inclou el poemari “Retracción a tus labios”), “Traslúcida” (que inclou “Lago, Adamastor y Elegías”), “Estaciones” (plaqueta) y “Sempronio se ha Dormido” (que inclou “Metalario y Escéptico”).. Actualment, treballa en diversos poemaris.