La primavera és l’estació triada per Turisme Petrer per a arrancar amb Arraigados 2022, la primera cita dels quals serà diumenge que ve 3 d’abril, dedicat a “Colors” i “Olors”, en la Finca Ferrusa, recuperant, a més, la part gastronòmica de la iniciativa, de la qual es va haver de prescindir durant la pandèmia.

David Morcillo, regidor de Turisme, ha precisat que “teníem previst començar abans però, per sort per a la terra ha plogut i hem hagut d’ajornar-ho fins al 3 d’abril”. El regidor ha recordat que Arraigados és una iniciativa turística de Petrer que va nàixer de la mà de Petreremprende i que “a poc a poc s’ha anat consolidant” i, a més, en 2019, va rebre el Premi Innovació Tourist Info de la Comunitat Valenciana.

En aquesta primera cita de l’any, com ha explicat Sara Sánchez, tècnic de Turisme, “conjuminem dos Arraigados, el de Colors, dedicat a les flors cultivades, i el d’Olors, a les aromàtiques”. L’activitat, d’aproximadament 3 hores de duració, es desenvoluparà en la Finca Ferrusa, on, de la mà d’un integrant del Centre Excursionista de Petrer, hi haurà un passeig guiat per a conéixer les plantes aromàtiques i medicinals que creixen en la muntanya petrerí.

La tècnic ha destacat que “reprenem la part gastronòmica” de la qual es va prescindir durant la pandèmia, recordant que Arraigados “és una activitat agrogastronómica en la qual, d’una banda, volem que es conega el paisatge, el clima, el cultiu, però també, d’altra banda, que els assistents cuinen”. No obstant això “de moment no cuinaran, però sí que prendran menjar preparat amb flors”.

Els participants en l’activitat també podran conéixer el funcionament de l’estació meteorològica, “alguna cosa que sol resultar molt curiós, sobretot conéixer la aparatología amb la qual diàriament es prenen les temperatures”, ha indicat la tècnic. Des de fa 28 anys Petrer compta amb una estació meteorològica oficial la informació de la qual es pot consultar a través de la web https://inforatge.com/meteo-petrer/estacio