Una nova edició de la Festa del Moscatell donarà començament a Teulada el pròxim 22 d’agost amb la inauguració de l’exposició fotogràfica i el tast de vins en ‘l’Almassera’ i culminarà el dissabte 25 d’agost amb el concurs de raïms per als productors del moscatell, el sopar popular i la posterior orquestra.

Organitzada per l’Ajuntament de Teulada juntament amb l’associació ‘Amics de Teulada’ té l’objectiu de mantenir una festa tradicional que fa única a Teulada Moraira per ser dels pocs municipis que conserva, a dia d’avui, una producció significativa de raïm de moscatell.

En aquests dies, la ‘Festa del Moscatell’ també comptarà amb la participació de diferents col·lectius locals com el Grup de Danses Font Santa, l’associació Traginers Alejandro Morell o el Fotoclub l’Andragó.

D’altra banda, els dies 23 i 24 es presentarà la mostra de curts “Curts de moscatell” i es projectaran en l’Auditori de Teulada Moraira les obres seleccionades entre les més de 200. Un concurs on participen persones del municipi, de la comarca i internacionals, concretament de 10 països diferents com Brasil, Estats Units o Afganistan.

L’Ajuntament de Teulada atorgarà un premi d’1.000€ al guanyador del curt en la temàtica del moscatell i la Cooperativa Sant Vicent Ferrer 500€ al guanyador en la temàtica general. A més, per primera vegada hi haurà un premi al millor curt en valencià que donarà la ‘Agència de Promoció del Valencià’. Posteriorment, el dia 24 d’agost hi haurà un xicotet sopar tradicional amb coques, raïm i música.

L’alcalde de Teulada Moraira, Carlos Linares, afirma que li agradaria que aquesta festa comptara amb la participació del màxim de gent possible i “així no perdre de vista els nostres antecedents per a projectar-los a les generacions futures”.

Programa d’actes

Dimecres 22 d’agost

19.30h. Inauguració de l’exposició fotogràfica del ‘Fotoclub l’Andragó’. «Miratges del Moscatell de Teulada IV».

20.00h. Tast de vins elaborats per diferents productors de l’Associació ‘Bancals de vaig veure’ a càrrec d’un somelier federat. En el Centre Ecomuseográfico (almàssera), Av. Santa Caterina, 30 – Teulada.

Dijous 23 d’agost

22.00h. Presentació de la «III Mostra Curts de Moscatell» (projecció de la primera part d’obres seleccionades).

Auditori Teulada Moraira. Calle Orba, 2. Teulada.

Divendres 24 d’agost

20.30h. «III Mostra Curts de Moscatell» (projecció de la segona part d’obres seleccionades), finalitzada la qual es convidarà a les persones assistents a coca i raïm amb acompanyament musical. Auditori Teulada Moraira.

Dissabte 25 d’agost

11.00h. Experiències amb el moscatell (trasllat amb carro des de Cooperativa agrícola Sant Vicent fins al ‘riurau del Bancal Roig’: tallar raïm, escaldar… actuació del ‘Grup de Danses Font Santa’ i tast de vermut de Teulada.

Activitat: Centre Ecomuseogràfic (riurau). Carretera Teulada – Benimarco, 7

19.00h. Cavalcada del Moscatell. Des de l’av. de santa Caterina fins a la Glorieta de l’ermita de Sant

Vicent 19.30h.

– Actuació del Grup de danses Font Santa

– Xapada del vi

– Castell inflable

– Concurs de raïm de moscatell

– Presentació amb degustació del còctel de moscatell a càrrec del bàrman David Bono, de mesquebarmans

Després d’açò hi haurà sopar popular i revetla musical amb l’orquestra «LA FRONTERA»

Dissabte 1 de setembre

Dolia, VIII Mostra de Enoturismo i Gastronomia

Auditori Teulada Moraira