El Parc de l’Oest tornarà a acollir, dissabte que ve 13 de juliol, l’acte del pregó de festes, elecció de reines i proclamació de càrrecs festers amb el qual donarà inici a les Festes Patronals i de Moros i Cristians en honor a Santa María Magdalena des del 19 al 25 de juliol.

L’espectacle, que es realitzarà per segon any al Parc de l’Oest, serà el marc en el qual Juan Mira i Manuel Santacruz, ambaixadors festers, pronuncien el seu pregó, en un acte conduït per per Ángela Amorós i David Salas, sota la direcció de la Comissió de Festes.

L’esdeveniment, que arrancarà a les 21.15 a les portes del Parc amb la recepció oficial de càrrecs festers i representants dels diferents barris, comptarà amb la participació de la Unió Musical L’Artística, que posarà la banda sonora a la gala, així com amb una zona de barra i conclourà amb una revetla a càrrec de l’Orquestra Vendetta Project.

Per a facilitar l’accés al Parc de l’Oest la regidoria de Festes oferirà un servei d’autobús gratuït i adaptat, que permetrà acudir a l’acte a persones amb mobilitat reduïda, i realitzarà trajectes abans i després de l’espectacle.

Cristina Navarro, regidora de Festes, afirmava que el Pregó és l’únic acte en el qual hem pogut organitzar i aprofundir després del recent inici de la legislatura, i assenyalava que pretenem que siga un pregó en el qual el públic estiga inclòs en l’espectacle, que siga partícip. Santi Sánchez, secretari de la Comissió de Festes, subratllava que el pregó enguany serà un espectacle envolupant en el qual volem que el públic participe, que siguen integrants d’un dia tan important.

 

Programa de Festes 2019

A pesar que els dies centrals de les Festes es concentren entre el 19 i el 25 de juliol, des de la regidoria de Festes s’ha organitzat una àmplia programació, “apta per a tots els públics”, que mantindrà tot el mes de juliol jalonat amb diverses activitats.

Espectacles i activitats infantils, com el musical Coco, propostes per a la tercera edat amb el teatre de Joaquín Hernández, les tradicionals proves esportives, amb el Torneig de Petanca i el Cross Pujada al Santuari com a principals exponents, l’actuació del Russian Masters Ballet Camp, o la música en directe de Daviles de Novelda i Toreros Morts formen part d’una programació que inclou, per primera vegada, organitzada per la regidoria de Joventut, l’obertura d’una Barraca Popular Jove en l’aparcament del Parc de l’Oest.

Els actes en commemoració del 50 aniversari de la Festa de Moros i Cristians, amb la realització d’una desfilada nacional el pròxim 27 de juliol, que comptarà amb la participació de festers de tota Espanya, i l’espectacle musical “Cançons d’ahir i hui” al Parc Auditori, el 22 de juliol, completen una oferta festiva que els ciutadans podran conéixer en profunditat a partir de la setmana que ve en el programa de mà i en la web i xarxes socials de l’Ajuntament.