Un nou episodi del cicle fester anual de Guardamar del Segura va arrancar aquest dissabte amb les festes del camp en honor a la santíssima Verge de Fátima. El pregó de festes a càrrec del veí de la pedania guardamarenca, Francisco Aldeguer, i la coronació i imposició de bandes a les reines i dames juvenils i infantils 2019 van ser els actes més notoris de la jornada.

L’alcalde, José Luis Sáez, l’alcaldessa pedània i regidora, Mari Carmen Aguilera i l’edil de Festes, María Venerdi entre altres membres de la corporació municipal van presidir els actes de l’inici d’una celebració considerada molt tradicional malgrat que any rere any es renova amb la incorporació de nous actes. En aquesta ocasió amb el primer concurs de truita de creïlles i una sardinada gratuïta.

Les reines i dames juvenils recentment nomenades són Natalia Rodríguez, Llum Divina Torres i Fuensanta García respectivament. Les infantils, Claudia Felió, Lara Antón i Ahinoa Calavia.

Ressenyar que els actes festius van continuar aquest diumenge amb el tradicional concurs de paelles amb premis a les tres millors. La comissió de festes va disposar per a tots llenya i cervesa. Un bingo de regals i la festa de l’aigua i l’espuma van completar els actes previstos.

ACTES FINS Al DIA 22

A partir d’ara i fins diumenge que ve continuaran les festes del camp considerades per l’alcaldessa pedània com a entranyables, populars, imaginatives. Però sobretot, afig, tradicionals i familiars.

Altres actes previstos són els que tindrà lloc el dissabte dia 14 amb la III marxa senderista Camp de Guardamar, el sopar del sobaquillo i el primer concurs de truita de creïlles. L’endemà se celebrarà una missa de campanya i una ofrena floral a la patrona del Camp la Verge de Fátima que tindrà lloc en l’ermita.

Les festes continuaran el dissabte 21 amb l’entrada de bandes i la desfilada de disfresses. Poc després començarà la festa del vi que donarà pas a l’actuació de l’escola de dansa, Chari Candela, i el concert dels 80 i 90 a càrrec del grup La Hornet . De matinada la comissió de festes i les reines i dames convidaran a tots els presents a degustar mona amb xocolate. La jornada del diumenge dia 22 posarà fi als actes amb la celebració d’una gran sardinada i una festa infantil.