El 17 i el 19 de desembre tindrà lloc la segona edició de Festivals en curt. Dues jornades per a gaudir del curtmetratge i aprendre més sobre com és el seu procés de creació. Aquest esdeveniment naix per a cridar l’atenció del curtmetratge tenint en compte que el 21 de desembre es commemora, el dia més curt de l’any.

Es tracta d’un esdeveniment que organitza l’associació Mediterrània Audiovisual on visibiliza tant el curt nacional com alguns dels festivals que se celebren en les tres províncies de la Comunitat Valenciana. En aquesta edició els festivals que han col·laborat i els títols, per ordre de projecció són:

  • Matriade Álvaro Gago. Nominado a los Premios Goya 2019. Festival de l’ Alfas del Pi
  • Distintosde Josevi García Herrero. Seleccionado a los Premios Goya, y nominado a los premios valencianos, con más de una docena de premios cuenta con la participación de Alejandro Sanz. Representa al Festival de Cine Pequeño de Aspe
  • Savis de l’ hortade David Segarra corto documental ganador en DocsValencia.
  • Estribillo de Cesar Tormo. I Edición Festival CIM Castellón.
  • Domesticado de Juan Francisco Viruega. Festival de San Joan d’ Alacant
  • Scratch de David Valero. Mejor corto, Mejor Director en Skyline Benidorm. Premio Mejor corto de ficción en los Premios Valencianos de la Academia 2018.

La projecció que tindrà lloc dilluns que ve 17 de desembre a les 18:30h inclou la votació després per a saber el premi del públic al curt que més ha agradat.

El dia 19 de desembre a les 18 h tindran lloc dues ponències, una sobre distribució a càrrec de la sòcia de Mediterrània, directora de Skyline Film Festival i distribuïdora Beatriz Hernández. Després a les 19:15 h el cineasta alacantí David Valero parlarà del procés de creació del curtmetratge Scratch amb multitud de premis nacionals i internacionals.

El lloc de celebració d’aquest acte serà la seu de la Universitat d’Alacant en el carrer Sant Fernando 40, en la sala de conferències. En aquesta segona edició, l’Àrea de Cultura de la Universitat d’Alacant ha aportat una xicoteta ajuda a l’organització d’aquest esdeveniment cultural que es destinarà a pagar els drets d’exhibició, els drets d’autor a la SGAE i les dues ponències.

Aquesta és l’última activitat de l’Associació que treballa ja en la celebració de la III Edició de Projecta sota el lema on vius? on cerca posar el valor la història, tradicions, l’entorn, comerç i la gastronomia del nostre territori. Un certamen que tindrà lloc a Alacant i a Sant Vicent del Raspeig de l’11 de febrer a l’1 de març de 2019.

Més informació en la web http://mediterraniaaudiovisual.com/2018/12/13/ii-edicion-de-festivales-en-corto/