L’Ajuntament d’Elx ha finalitzat la retirada dels tres mosaics del Misteri d’Elx de la Plaça de Baix. Les tres peces, inspirades en esbossos de l’obra de Sixto Marco, s’han traslladat al magatzem municipal mentre es busca la seua nova ubicació. La regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, assegura que “la idea és col·locar els mosaics a la porta principal de Santa María o al llarg del recorregut que realitza el Festeig del Misteri. Pensem que el lloc idoni és l’entorn de la basílica”.

L’arquitecte municipal i redactor del projecte, Julio Sagasta, ha informat que “el primer a retirar-se va ser el que es va instal·lar més recentment perquè ja comptava amb una armadura metàl·lica. Amb els dos restants hem hagut de tallar amb un fil de diamant per a separar-los del sòl i ja afegir l’armadura perquè en traure’ls no es partiren”. Posteriorment, els mosaics s’han trasllat fins al magatzem municipal en un camió condicionat per al transport amb elements amortidors.

Els tres mosaics han sigut realitzats pels artistes il·licitans Antonio Soler, María Dolores Mul·là i Sixto Marco entorn d’esbossos sobre dibuixos del Misteri sobre el mateix Sixto. Les tres obres, col·locades la primera d’elles en 2002 i l’última en 2009, s’emplaçaran ara a una nova ubicació més relacionada amb el Misteri d’Elx.