Des de la Regidoria de Cultura s’ha procedit a una renovació total dels equips d’il·luminació i audiovisuals de la Sala d’actes de la Casa de Cultura municipal. Concretament s’han canviat els focus de llum de l’escenari, reemplaçant-los per llums de LED, una solució eficient que permet una excel·lent direccionalitat de les fonts de llum, que permet menors costos de manteniment i que, al seu torn, és menys contaminant en els seus components. També s’ha electrificat la barrera de focus que recorria el sostre del pati de butaques per a aconseguir adaptar-se a la normativa sobre riscos laborals. Totes aquestes actuacions han permés motoritzar totes les llums i adaptar-les a les necessitats de cada acte.

En el centre de control audiovisual de la Sala d’actes s’ha incorporat un nou sistema d’enregistrament professional d’àudio que, segons va explicar el regidor de l’àrea, Héctor Baldó, “permetrà que associacions com el Centre Musical Puig Campana, L’Associació Coral de Finestrat o La Rondalla de Cordes i Veus Font del Molí puguen gravar, en qualsevol moment, les actuacions o el treball que realitzen”.

Igualment s’ha renovat el projector d’imatge per un model LED més eficient i amb una resolució capaç de mostrar uns màxims nivells de detall i una definició més nítida i impressionant. Durant el matí de hui, els equips tècnics encarregats de la seua funcionalitat i manteniment i el propi regidor de Cultura, han rebut tota la formació necessària per a la seua posada en marxa.

L’edil va afirmar que “esperem que les circumstàncies que actualment estem patint amb la pandèmia del Covid-19, es resolguen d’una manera positiva i que ens permeta poder obrir la Sala d’actes en totes les condicions de seguretat i salubritat.”

El pressupost d’aquestes obres han ascendit a 19.500€, costos sufragats en un 70% per la Diputació Provincial d’Alacant, amb un màxim de 4.900 euros, dins de la convocatòria de subvencions als Ajuntaments de la província per a l’equipament de les instal·lacions culturals.

Al seu torn, continuen en marxa les obres de remodelació de la planta baixa de la Casa de Cultura, que es prepara per a la nova normalitat. L’Ajuntament de Finestrat està remodelant la planta baixa de l’edifici, on estan les aules de l’escola de música i el local d’assajos del Centre Musical Puig Campana. Les actuacions es concentren en l’adequació dels espais davant el creixement dels educands. També s’ha adequat una sala més gran per a la Banda de Música per a poder assajar d’una manera més confortable i segura.

Igualment s’ha renovat tota la climatització de la zona i s’ha millorat el sistema d’incendis. La remodelació ha tingut un pressupost de 48.400 euros. L’execució total de l’obra està prevista per a principis del mes de setembre.