La Casa de Cultura de Finestrat acull aquest divendres, 30 de novembre, la presentació de l’obra “Solo una bala” de l’autora madrilenya Eva García Romo. Es tracta de la primera antologia en solitari d’aquesta escriptora després de publicar diversos relats en “Por favor, sea breve” (Antología de hiper breves 2012) i “La isla” (2014).

Segons l’autora “Solament una bala” és un viatge per diferents escenaris repartits en un total de 47 relats que pretenen mostrar l’amor en totes les seues formes, concloent en l’odi. L’obra naix amb una col·lecció de micro relats que, com la poesia, exigeixen la màxima concentració, precisió i harmonia, per a concloure amb relats que poden sorprendre pels detalls, la màgia oculta i la naturalesa dels seus protagonistes.

La regidora de Cultura, María Llorca, anima a la població de Finestrat i comarca a acudir a aquesta presentació “perquè és una proposta literària molt original, amb xicotetes històries en les quals s’arriba a confondre l’irreal amb el món quotidià. I on també trobem narracions que ens evoquen l’entranyable gènere de la rondalla”.

La presentació de l’obra “Solament una bala” d’Eva García Rom tindrà lloc en el saló d’actes de la Casa de Cultura aquest divendres, 30 de novembre, a les 18.30 hores.

 

Eva García Rom.

Escriu des dels deu anys, sent la poesia el gènere que primer la captiva.

Llicenciada en Filologia anglesa, ha escrit diversos treballs entre els quals destaca un assaig honorífic a l’escriptor i dramaturg, Antonio Gal·la. Però no és fins a l’any 2011 quan decideix “professionalitzar” la seua escriptura i acudeix a el “Taller d’Escriptura Creativa de Clara Obligat”.

Durant aquest període col·labora amb els seus relats en dues publicacions: “Per favor siga breu i “L’illa”. Aquest fet li anima a publicar aquesta, la seua primera antologia en solitari, “Solament una bala”.

A més realitza, juntament amb l’escriptora Gloria Galán, un estudi sobre un relat de l’escriptora nord-americana, Flannery O‘Connor, “Un home bo és difícil de trobar” que li va atorgar crítiques literàries molt brillants.

Al desembre del 2012 crea el blog “Pel plaure de tornar a escriure” on no solament publica els seus propis relats, sinó els de altres autors i/o estudis literaris.

Així mateix, ha rebut premis en diferents concursos de micro relats i relats, convocats per diverses plataformes tals com a Diversitat Literària, Tregolam, Contes en l’Andana, Paraules Explicades, Lletres amb Art, etc.

Actualment s’hi haja immersa en el seu següent projecte: escriure una novel·la de caràcter costumista/intimista. Els seus referents són Emilie Bronte i Isabel Allèn.