Finestrat celebra les seues jornades gastronòmiques dedicades a la Terra i el Mar des de dissabte que ve 29 de setembre fins al diumenge 7 d’octubre. Impulsades des de la Regidoria de Turisme, en col·laboració amb l’empresa GastroEventos, aquestes jornades estan dirigides a promocionar el sector de restauració de la localitat a través d’uns menús elaborats amb productes mariners i també amb els ingredients més típics de la gastronomia de muntanya.

En paraules de l’alcalde i titular de l’àrea de Turisme, Juan Francisco Pérez, “el projecte “Finestrat gastronòmic” segueix avance amb una nova iniciativa que són aquestes jornades dedicades a combinar tot el que té la nostra localitat des del punt de vista culinari, els millors sabors mariners i la millor gastronomia de l’interior. Al mateix temps és una manera de potenciar l’activitat dels restaurants de Finestrat i atraure públic, tant turistes com a veïns de la localitat i de municipis veïns”.

Un total de 6 restaurants participen en aquestes jornades en la qual els comensals podran triar entre dos menús especials: el de “Terra” amb un plat especial de carn i el de el “Mar” amb un plat especial de peix. El preu de cada menú oscil·larà entre els 25 i els 35€. Els restaurants participants es troben tant en el casc històric com en la Cala i el Bulevard comercial. Es tracta, concretament, de Pizzeria Paradiso, Restaurant L’Arenal, La Tinaja, Fonda Ayala, Vaca Vella i Pizzorante Mangiare. A més, les jornades compten amb la col·laboració de el “Forn d’ Honorato”, Frimar, Cañavate, Cellers Fernández de Pierola, Makro i l’Associació Empresarial de Finestrat (ASEFI).

Concursos

Per a donar-li més difusió a aquesta iniciativa s’ha engegat un concurs en el qual sortejaran 12 menjars o sopars per a 2 persones en els 6 restaurants participants; també hi haurà un altre concurs que tindrà com a premi 5 safates amb productes típics de Finestrat elaborats en “Forn d’Honorato”.

Fins al moment l’estreta col·laboració entre la Regidoria de Turisme i GastroEventos a través del projecte “Finestrat gastronòmic” ha fet possible l’organització d’esdeveniments que han atret l’atenció de centenars de turistes com les jornades culinàries de el “Mercat Gastronòmic i Tradicional”, la Ruta de Tapes en la Fira d’Abril de la Cala, la Porra del Mundial de futbol i les Jornades de Gastronomia Francesa celebrades el passat mes de juliol. “En tots aquests esdeveniments hem comptat amb nombrós públic doncs li hem donat difusió a través de la APP de Gastroeventos, utilitzada per més de 4.000 persones en la comarca de la Marina Baixa”, va indicar l’alcalde, qui també va animar a veïns i turistes a participar en aquestes jornades “que de ben segur posicionaran a Finestrat en el mapa de la millor gastronomia de la terra i del mar”.