Finestrat celebra aquest dissabte, 1 de juny, un acte institucional per a commemorar el 739 aniversari del seu naixement com a poble amb motiu de l’atorgament de la Carta Pobla per part del rei Pere III. L’acte començarà a partir de les 11.30 hores amb la inauguració dels “Balconades: Art al Carrer”, quadres realitzats per l’alumnat de l’Escola Puig Campana Art que durant diversos dies engalanaran els balcons del carrer Nou. A continuació, la Plaça del Poble serà escenari del lliurament del Premi Carta Pobla al Centre Musical Puig Campana amb motiu del seu 50 aniversari.

En paraules de la regidora de Cultura, María Llorca, “estem molt il·lusionats amb l’aniversari de la nostra Carta Pobla perquè enguany reconeixerem la gran labor de difusió cultural que realitza el Centre Musical Puig Campana des de fa 50 anys en la nostra localitat. Crec que pràcticament totes les famílies del nostre poble ha tingut algun moment i en alguna generació músics en la seua banda. Formen part de la nostra història i de la cultura més nostra perquè la banda està sempre present en els actes festius de Finestrat. Per tant, és just reconéixer els seus 5 dècades d’història amb el Premi Carta Pobla”.

A més, des de la Regidoria de Cultura s’ha organitzat “els Balconades: Art al Carrer”, una iniciativa artística en la qual l’alumnat de l’Escola Puig Campana Art exposarà les obres que han creat en els últims mesos durant les seues classes. “Per tant, convidar a tota la població a acompanyar-nos aquest dissabte en un acte molt especial amb el qual recordem el nostre naixement com a poble, mantenim visca la nostra història i la transmetem a les generacions més joves”, va concloure l’edil.

En finalitzar l’acte institucional, hi haurà paella a preus populars a càrrec de la Comissió “Festers 2019” (Barraca El Poltre).