“Reconeixent la urgent necessitat d’una aplicació universal a la dona dels drets i principis relatius a la igualtat, seguretat, llibertat, integritat i dignitat de tots els éssers humans”.

Així comença la Declaració de Nacions Unides sobre l’Eliminació de la Violència Contra la Dona que se celebra internacionalment cada 25 de novembre i al qual se suma any rere any l’Ajuntament de Finestrat amb l’organització d’una setmana reivindicativa i per la Igualtat.

Des de la Regidoria de la Dona i Igualtat s’ha posat enguany el focus en la relació entre dona i esport i com aquest últim pot ser un gran potenciador del poder i de la independència de la dona enfront del món.

Amb aqueixa premissa s’han presentat hui, amb la presència de l’alcalde, Juan Francisco Pérez i de la Regidora d’Igualtat, María Llorca, les activitats organitzades entre el 25 i el 28 de novembre.

La tècnica d’Igualtat, Myriam Lloret, ha assenyalat que enguany “cal destacar que els tallers seran impartits per dues dones de Finestrat, empresàries i dedicades al món de l’esport i la fisioteràpia. Sandra Ortuño i Maribel Algado impartiran els cursos “Millora Postural” i “Enforteix el teu sòl pèlvic” i clausuraran els actes, de manera conjunta, amb una Màster Class amb el lema “Apoderar-se des del cuidar-se” en el Pavelló Municipal”.

Des de la Regidoria d’Igualtat s’ha volgut agrair el treball de totes les participants. “És tot un honor i un orgull poder comptar amb dues dones, dues xiques joves empresàries de Finestrat per a poder commemorar el 25 de novembre. No podem, ni hem d’oblidar que encara ens queda camí per a aconseguir la plena igualtat de la dona en aquesta societat i el que és més important per a poder erradicar completament qualsevol tipus de violència contra elles” ha assenyalat l’edil de la Dona i d’Igualtat, María Llorca. “Si aquests tallers, si l’exemple d’aquestes dues empresàries i esportistes serveix, encara que siga una mica, per a aconseguir que siguem i ens creguem més lliures, més independents, més segures i iguals haurà valgut la pena realitzar aquesta setmana per la Igualtat i per l’eliminació de la violència contra la dona” ha afegit l’edil, María Llorca.

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, per part seua, ha recordat la determinació d’aquest ajuntament en les polítiques d’Igualtat. “Fa pocs mesos aprovem per acord plenari el primer Pla d’Igualtat Municipal que, hui dia, compta amb una comissió amb més de 30 representants de tots els col·lectius per a aconseguir, entre tots, un Finestrat exemplar en matèria d’Igualtat. A més, estem treballant en un Pla d’Igualtat intern que s’aplicarà dins del propi ajuntament per a vetlar per garantir la igualtat efectiva d’oportunitats i drets de dones i homes en l’àmbit laboral d’aquesta administració”.

El taller “Millora postural” s’impartirà el dimecres 25 i el divendres 27 de novembre en el Pavelló d’Esports “La Foia” a les 12.00 hores. “Enforteix el teu sòl pèlvic” es realitzarà el dimecres 25 i el divendres 27 novembre a les 17.00 hores a la Sala Polivalent, Extensió Administrativa de la Cala.

El dissabte 28 de novembre a partir de les 12.00 hores se celebrarà la Màster Class de Clausura “Apoderar-se des del cuidar-se” en el Pavelló Municipal.

Pot participar qualsevol persona sempre que formalitze prèviament la inscripció, que és gratuïta, a l’Ajuntament de Finestrat (recepció); en l’Extensió Administrativa de la Cala; per email: psico@finestrat.org; o telefonant al 607 37 19 42.

Cal recordar que és obligatori l’ús de la màscara i que totes les activitats es realitzaren sota la supervisió i protocols antiCOVID-19. L’Ajuntament de Finestrat es reserva el dret a modificar o anul·lar qualsevol activitat depenent de la situació sanitària.