FITELX 2018, el teatre també és per a l’estiu

La quarta edició del Festival Internacional de Teatre d’Elx (FITELX) completarà un any més la intensa oferta cultural del mes de juliol en la ciutat d’Elx, com a aperitiu a les festes patronals que comencen amb el pregó del dia 7 d’agost.

FITELX 2018 ofereix enguany una variada oferta d’espectacles i activitats paral·leles, amb l’objectiu de tirar una mirada panoràmica a la creació teatral més arriscada artísticament i compromesa socialment.

Programació

El Festival s’inicia el diumenge 29 de juliol en el Gran Teatre d’Elx, que albergarà l’acte d’obertura i l’espectacle inaugural, “En va”, a càrrec de Dansa Mobile / Incube Teatre, un muntatge sevillà guanyador del Premi Max de Caràcter Social 2018.

Danza Mobile. Foto: FITELX

Danza Mobile. Foto: FITELX

La programació continuarà posteriorment en la seua seu habitual del CCC L’Escorxador. El dilluns 30, a les 19:00h, es podrà veure allí “Solituds”, de la companyia Mhelena Els Personalitats. Aqueix mateix dia, a les 20:30h, la companyia il·licitana Maracaibo Teatre oferirà en la Plaça de Santa Isabel el seu últim espectacle: “Fémina”.

El dimarts 31 de juliol, a les 21:30h, L’Escorxador acollirà “Equilibris”, de la companyia La Prodigiosa. El dimecres 1 d’agost, a les 21:30h, serà el torn de “Trinidad”, de la Cia.. Els dimarts, no. El dijous 2 d’agost, a les 21:30h arribarà l’humor visual de Christian Atanasiu, amb “El dOndedOndÓnde”. Finalment, el divendres 3 d’agost, a les 21:30h, es tancarà el cicle d’espectacles amb “El Percussionista”, amb el músic i actor Gosry Edú.

Aqueix divendres 3 d’agost, el Festival viurà una clausura atípica, amb la celebració de Fitelx de Nit en la terrassa de L’Escorxador, amb sopar a l’aire lliure i un grapat de xicotetes actuacions a l’estil del vell cabaret berlinés.

Maracaibo Teatro. Foto: FITELX

Maracaibo Teatro. Foto: FITELX

Activitats paral·leles

Taller de Teatre. Els dies 1, 2 i 3 d’agost, de 18 a 20 h, tindrà lloc en L’Escorxador un Taller de Teatre impartit per l’actriu Gemma Julià, sota el títol: Equilibris: De filla a mare. De mare a filla.

Exposició de Fotografia. La Sala la Nau, en L’Escorxador, acollirà del 25 de juliol al 5 d’agost la mostra fotogràfica “Mirades”, sobre el treball de la ballarina i fotògrafa Laila White.

Documental + xarra debat. La sala B dels Cinemes Odèon, projectarà el dissabte 28 de juliol, a les 20:00h i amb entrada lliure, el documental “Que ningú dorma”, un seguiment del treball que duu a terme Dansa Mobile per a la integració de persones amb discapacitat . Hi haurà xarra debat en finalitzar la projecció.

Microteatro en espais públics. Un any més torna a Fitelx la reeixida experiència del Microteatro en espais públics, que ja ha recorregut llocs com el MAHE i la Calahorra. Enguany el lloc escollit és el Centre Cultural les Clarisses, que albergarà els dies 1, 2 , 4 i 5 d’agost, en horari nocturn i diverses passades, sis micro espectacles agrupats sota el leit motiv: “Sobre el fosc”. Més de trenta actors i actrius sota la direcció, una vegada més, de Ramón Perera. Entrada lliure amb reserva prèvia.