Seguint el cicle “Descorcha Momentps íntimos”, el Teatre Chapí ens proposa un espectacle que reuneix tota l’essència del flamenc, sense artificis. A càrrec de la balladora Isabel Bayón, tindrem l’oportunitat de gaudir molt de prop d’un espectacle que reuneix ball, cante i guitarra.

La sevillana Isabel Bayón es va proposar, amb aquest espectacle pensat per a espais íntims, mostrar-nos sense adorns ni florituras, l’essència del flamenc, la seua ànima, el seu fons. Així va nàixer L’ESSENCIAL, una proposta que recorre l’abecedari d’aquest art mil·lenari, des dels abandolaos fins als tientos, passant per les cantiñas, els martinets de nit, les malaguenyes, les seguirillas, les soleares i els tangos.

El flamenc, vist en grans espais escènics, amplifica la seua ressonància, però en els espais xicotets ens permet experimentar altres matisos, es fa viu i tangible, es pot sentir en l’aire que mou el mantón o la bata de cua, s’aprecien les mirades i la complicitat dels artistes i ens permet quedar-nos amb l’important, amb L’ESSENCIAL.

Isabel Bayón, Premi Nacional de Dansa 2013.

Nascuda a Sevilla, Isabel Bayón comença a ballar als cinc anys en l’escola de Matilde Coral, obtenint amb setze el títol de Dansa Espanyola en els Conservatoris de Còrdova i Sevilla.

Ha el llarg de la seua carrera ha participat en nombrosos festivals d’àmbit nacional i internacional, compartint escenari amb infinitat d’artistes de gran renom en el món flamenc, com Antonio Mairena, Chano Lobato, Mario Maya, Israel Galván o Miguel Poveda, entre uns altres.

Cree en 2001 la seua pròpia companyia amb la qual ha concebut espectacles com “De l’Ànima”, “La Dona i el Pelele”, “La Porta Oberta” (Premi Giraldillo al Millor Espectacle), “Tórtola València” (Premi Giraldillo al Moment Màgic), “En la forma de les seues sabates» (Premi Giraldillo al Ball), “Capritxos del Temps (Premi de la crítica en el Festival de Jerez 2013)…

Són molts els premis i reconeixements rebuts al llarg de la seua carrera, destacant la “Distinció Especial” a la seua trajectòria professional atorgada per la Delegació Provincial de Sevilla, el Premi Clavel de l’Associació de Premsa de Sevilla en 2014, el Premi Fora de Sèrie 2014 de la Revestisca Expansió, i sobretot el Premi Nacional de Dansa obtingut en 2013.

Com a coreògrafa, Isabel Bayón col·labora amb el Ballet Nacional d’Espanya i la Companyia Andalusa de Dansa, entre unes altres. A més de la seua intensa activitat artística, exerceix la docència en el Conservatori Superior María d’Àvila de la Comunitat de Madrid.

En finalitzar la representació es realitzarà una degustació de vi, en aquesta ocasió a càrrec del Celler Sierra Salines de Villena, pertanyent a la Ruta del Vi d’Alacant.

Si coneixes algú al que poguera interessar-li aquesta representació, comparteix el nostre article en xarxes socials. Inclou els nostres hashtags #LOBLANC, #CulturaContigo i #CulturaConmigo #CompartimosCulturaContigo.

 

“LO ESENCIAL” d’Isabel Bayón.

Ball: Isabel Bayón. Guitarra: Jesús Torres. Cante: Antonio Campos i Miguel Rosendo.

Dijous 11 d’octubre 2018. 20’30 h.

Aforament reduït. Accés per Cinema Chapí.

Entrades: 10 €. —Inclosa degustació—

Enllace web: http://www.isabelbayon.es

Enllace vídeo: https://vimeo.com/156973341