La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi reprén els tallers en la Factoria Creativa de l’IVAM CADA ALCOI dins de cicle Corrents Alternes que van ser ajornats per motius de la pandèmia. Al novembre tenen dues propostes de formació en música electrònica i enregistrament d’àudio.

ELECTRONIC MUSIC MAP

Per Carlos Gomis (aka Moondog’s Son )

Divendres 13 i Divendres 27 de novembre 2020, (de 18 a 20 h)

Història de la Música Electrònica dels orígens al present

La història de la música electrònica és sinònim d’innovació, so, tecnologia i idees. Ja siga en la clandestinitat o en el centre d’atenció, els artistes sempre estan avançant, ja siga inventant estils nous i audaços o trobant noves maneres de canviar els vells i coneguts.

Techno, Rap, House, Trap, Disc, Electro, Ambient, Breakbeat, Drum&Bass… La quantitat de gèneres i etiquetes no per a de créixer.

La música electrònica va començar fa mes de 100 anys i actualment la seua influència és massiva. Conéixer els seus orígens, les seues estructures, on va ser concebuda i en quines condicions, ens aporta un valor en l’hora de buscar i relacionar sons per a crear una bona col·lecció i poder expressar-nos com a J.

El Digger és la persona que busca aqueixos temes oblidats, els col·lecciona i els trau a la llum, i aporta sessions de Dj molt més interessants, ja que dóna un so propi i exclusiu en els sets.

Presentem un taller/xarrades dividit en dues sessions, en què explicarem com i on buscar música, l’origen dels gèneres, els seus temes més essencials, la seua evolució i com es reconeixen en les últimes produccions, a més dels seus híbrids, mutacions i influències amb exemples de vídeo i so en format de taller obert a tothom per a crear un mapa i entendre com funciona això del Electronic Music.

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA: https://forms.gle/*pUGjbet2xjpRK2t69

Places limitades

Taller: Introducció a la gravació d’àudio i configuració del Home Studio

per ÁLVARO DELGADO

Sábado 14 novembre , de 10 a 14 h

Sala Tallers Ivam Cada Alcoi

Dirigit a qualsevol persona interessada en la gravació d’àudio: músics, youtubers, locutors, empreses i/o persones que necessiten generar continguts d’àudio amb qualitat per a màrqueting, publicitat, comunicació, etc…

• Elements Bàsics del Home Studio

• Configuració i connexió

• El DAW o programa de gravació (Reaper)

• Configuració d’una sessió de gravació

• Com fer una locució amb qualitat i garantia d’uns bons resultats?

• Gravació d’una locució i mescla d’aquesta amb un background musical

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA https://forms.gle/*bDrw2buaTMhxF8YQ7

Plaus limitades

Sobre Àlvaro Delgado

Trabajo en la branca audiovisual des de 1997. Primer com a editor de vídeo freelance en diferents empreses a Barcelona. He treballat per a TV3, Televisió Espanyola, Canal 9, La Truka, BRB Internacional, Filmtel, SONO Multivisión i molts altres, en projectes com El Secret De Puente Viejo, vídeos corporatius per a SEAT, documentals sobre per a TV3, DVD´s de directes per a Chick Corea, Miquel Gil, Sabina Yanatou, Mayte Martín, Vídeo Clips per a Manu Tenorio, Nuria Fergó, Xarop de bastó i moltes altres coses.

Paral·lelament he desenvolupat també una carrera en el món del so a través del meu estudi d’Enregistrament, L’Artesà Sonor i de la meua pàgina de serveis online www.proonlinemixing.com treballant per a músics de tot el món, realitzant mescla musical i mastering. Al llarg d’aquests anys he treballat amb bandes com a Ràdio Fantasma en el seu disc guanyador al millor disc de Rock a l’Equador en 2013 i amb el productor Paco Loco en el mastering de l’últim disc de la banda basca The Brontës.

També he treballat com a compositor en discos com “Ací em Tens” de Neus Ferri (Warner 2017) i com a arranjador i productor per a artistes com Jose Julien, Rosito, Simona Luckanicova i altres.

Actualment també treball com a tècnic de so en directe, havent passat pels meus faders artistes com Green Valley, Catarres, Los Rebeldes, Smoking Souls, Tardor, Neus Ferri, María Toledo, Auxili i Orquestres i grups de versions com a Grup Vértigo, Grup Syberia, Orquestra Titanic, La Fiesta i altres.