Elx Cultura explica aquesta setmana amb música clàssica i pop en el Gran Teatre, teatre i pop a La Llotja, teatre en L’Escorxador i barris i pedanies, filmoteca, i cinema fantàstic en l’Odèon, presentacions de llibres i exposicions per al públic adult. A més, per al públic infantil, música en el Gran Teatre, tallers en L’Escorxador i les biblioteques i teatre en barris i pedanies i cinema infantil en l’Odèon.

Aquesta setmana, en el Gran Teatre, comença el Cicle dedicat al compositor impressionista francés Claude Debussy, el dijous, a les 20.30, amb un preu de 4 euros. La música continua el divendres, a les 21.00, amb el concert de Fórmula V celebrant 50 anys d’emocions, records, amors, balls i somnis compartits, amb entrades de 20 a 30 euros. I per al públic infantil, el dissabte, a les 16.30 i 19.00, arriba l’espectacle musical de Cantajuego amb entrades d’entre 20 i 25 euros. Totes les entrades es poden adquirir en Instanticket i en les taquilles del Gran Teatre.

Per la seua banda, la sala cultural de La Llotja explica teatre i música aquesta setmana. El divendres, a les 20.00, amb entrades de 5 euros, es representa l’obra Microepisodis de feixisme quotidià, en la qual s’entrevista a una família convencional per a un estudi social de la comunitat a la qual pertanyen. Serà durant aquestes entrevistes quan, a través de confessions, es revelaran elements clau que ens permetran entendre què ocorre en el nucli familiar presentat, les entrades es poden adquirir en Instanticket, les taquilles del Gran Teatre o la taquilla de La Llotja, una hora abans de l’obra. I el dissabte, a les 21.30, amb entrades de 10 euros més despeses, arriba el concert del cantautor de pop Fredi Leis, les entrades es poden adquirir en Iboleleproducciones.com.

D’altra banda, en el centre cultural L’Escorxador, el dissabte, a les 21.00, es representa Vídeo84 (o quan Capra va trobar a Wilder), amb entrada amb invitació a arreplegar en taquilla. En l’obra, el 31 de Desembre de 2014, Video84, un videoclub de barri que ha sobreviscut fent cabriolas els últims anys, tira el tancament. Mentre arreplega i prepara el seu comiat, Jorge, l’amo, rep una visita inesperada, una última clienta: María. Ella solament vol una mica de cinema per a acabar un dia penós i oblidar l’any que es va, ell solament vol saber què fer amb la seua vida… i tenir valor per a fer-ho. Dues persones que necessitaven trobar-se, es troben, s’expliquen, s’ajuden… i ho fan entre pel·lícules, records i la nostàlgia d’aqueixos llocs que semblen condemnats a desaparèixer. A més, el dissabte, d’11.00 13.00, hi ha un nou taller d’Amb el meu papà, amb la meua mamà, dedicat a l’argila, la inscripció és gratuïta i es pot realitzar enviant un email a arteparaelche@gmail.com amb el nom dels assistents des del dilluns a les 8.00.

En els cinemes Odèon des del dimecres fins a diumenge, en l’horari habitual del cinema (17.30, 20.00 i 22.30) es projecta la pel·lícula espanyola Campions, on Marque, un entrenador professional de bàsquet, es troba un dia, enmig d’una crisi personal, entrenant a un equip compost per persones amb discapacitat intel·lectual. El que comença com un problema s’acaba convertint en una lliçó de vida. La pel·lícula tindrà una passada especial per a acudir amb bebès, el dijous a les 17.30. A més, el dissabte i el diumenge (a les 17.30 i 20.00), hi ha cinema familiar amb la projecció de Luis i els Alienígenes, que explica la història d’un xiquet d’11 anys que fa amistat amb tres adorables alienígenes, que estavellen el seu OVNI en la seua casa. Les entrades de l’Odèon tenen un preu de 3 euros de dijous a diumenge i d’1.50 euros els dimecres. I el dijous, amb entrada lliure, a les 18.00 i a les 20.30, el cinema projecta, dins del Festival FantaElx, El Doctor Frankenstein, en versió original subtitulada, en la qual el doctor Henry Von Frankenstein escomet un experiment tenebrós: construir, a partir de fragments de cadàvers, un nou ésser humà.

La programació d’entrada gratuïta dels barris i pedanies d’aquesta setmana compta amb l’obra de teatre En el bar de l’hospital el divendres, a les 18.00, en el centre social Victoria Kent, i el dissabte, a les 20.00, en el centre social de Valverde. A més, per al públic infantil, es representa l’obra Cuinant paraules, el dissabte, a les 17.30, en el centre social de Algoda.

Les biblioteques de la ciutat compten amb dues activitats, per al públic infantil, el dimecres, a les 18.00, en la Biblioteca Pep Sempere, es realitza el taller Llegir i cuinar…tot és començar, amb places limitades d’inscripció prèvia des de qualsevol biblioteca municipal. L’endemà, per al públic adult, a les 19.30, en la Biblioteca Pedro Ibarra, Álvaro Perdigó Delgado presenta el seu llibre La casa de Voler.

Quant a les exposicions d’entrada gratuïta, es podrà visitar, fins al 6 de gener, la mostra “Universos digitals”, en la sala d’Exposicions Temporals del MACE, en l’horari és de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00 i de 10.00 a 14.00 els diumenges i festius. Finalment, fins al 9 de desembre, es pot visitar “Els misteris assumpcionistes d’Elx, València i Castelló”, en la sala d’exposicions temporals del MAHE, de dilluns a dissabte de 10.00 a 18.00 i de 10.00 a 15.00 els diumenges i festius. A més, com cada setmana, en el Museu Arqueològic i d’Història d’Elx «Alejandro Ramos Folqués» (MAHE), hi ha visites guiades els dissabtes i diumenges, a les 11.30 i 12.30. Per a grups és necessari reservar en el telèfon del MAHE (966 658 203) de dilluns a dissabtes de 10.00 a 18.00 i diumenges, de 10.00 a 15.00.