El penúltim diumenge del Festival Internacional de Fotografia converteix la ciutat d’Alacant en un estudi fotogràfic de carrer. Com a edicions anteriors, el festival ha tret a les calles l’obra de diversos artistes. Aquestes intervencions artístiques es pengen exteriors i transmeten un missatge directe, contextualitzades només por la llum natural i ho ajuste en el que s’exposen.
Com a novetat, enguany PHOTOALICANTEcol·labora con ho projecte EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat) i estén les intervencions urbanes por barris de la zona Edusi.
Lo objectiu es descentralitzar el mapa d’imatges i que es repartisquen por tota la ciutat. Part d’aquest projecte li ho dit “Street Photo Study”, un estudi de carrer que pretén capturar la forma de vida dels veïns que habiten o transiten les places triades i, d’aquesta forma, donar vida als barris. Carolina Diego, Andrés Lacontra i Candela Moreno han sigut els fotògrafs de l’estudi efímer durant el divendres 22 en la Plaça Castelló, i en Plaza Pío XII. També van estar el dissabte 23 en la Plaça Oliveretes i en una localització secreta que elegieron els artistes durant el matí del dissabte. Els curiosos van haver d’estar atents a les xarces socials.
El cap de setmana ho completen el reste d’exposicions d’aquesta VI edició. La Nova Col·lecció Pilar Citolercontinua esperant visites ho Centre Cultural Las Cigarreras, així com ho mercat ambulant fotogràfic con obres dels artistes col·laboradors la galeria Soulpeckers Tatto& Gallery.