Aquest pròxim dimecres 18 de maig continuarà, a partir les 19.30 hores, a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner” d’Oriola, el VIII Cicle de “Trobades amb la poesia”, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola, dins de la programació de la “Primavera Hernandiana”.

El cicle, coordinat igual que els set anteriors celebrats en 2018, 2019, 2020 i 2021, per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández, si bé la situació sanitària ha obligat a tornar a realitzar el cicle a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner”.

En aquesta octava i última sessió recitarà Francisco Javier Insa García, nascut a Oriola en 1975. És advocat, llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració (UMH), Màster en Urbanisme (Universitat de Múrcia), Màster en Prevenció de Riscos Laborals (UMH) i Màster Universitari d’Estudis avançats en Literatura Espanyola i Llatinoamericana (Universitat Internacional de La Rioja). Actualment, exerceix com a docent en un centre públic. Imparteix tallers d’escriptura creativa i és locutor voluntari en l’ONCE. A més, coordina i edita “La Nimfa Eco: Writers from allover the world” (Associació per a la promoció de l’escriptura a tot el món amb seu a Oxford). És, així mateix, director del podcast literari “Murmuris de la Nimfa Eco: Literatura contemporània”. Col·labora en “Culturamas”, “El Quotidià”, “Noticiari Mar Menor”, “Infovegabaja” i en altres mitjans digitals.

Entre les seues publicacions destaquen els poemaris “A la luz de mis sombras” (Editorial Olélibros, 2020) i “Tiempo de tambores” (Ad versum, 2022). Com a escriptor de relats ha publicat diversos textos en 2017 i 2018; ha sigut guanyador de l’I Certamen de Microrelats “Véncer l’homofòbia”, patrocinat per l’Ajuntament de Molina de Segura (Múrcia) amb el microrelat “Déjame ser” (2017); i ha sigut finalista en el concurs “Desmitificar al Psiquiatría” amb el relat “Como una ola”, convocat per l’Ajuntament de San Javier conjuntament amb l’Àrea de Salut Mental de San Javier (2020).

En 2021 va guanyar l’I Premi Audiovisual de poesia Armando Rojas Guardia 2021 pel curtmetratge poètic “A la luz de mis sombras”, creat i dirigit per Cayetano Gómez Cayuelas i interpretat per ell mateix (basat en el seu poemari homònim i rodat a la ciutat d’Oriola). Recentment, en aquest mateix any, ha sigut jurat en l’II Premi Internacional de Poesia J. Bernavil Antologia Poètica (Veneçuela), en la qual ha sigut inclòs un dels seus poemes.