El grup French Latino, d’origen francés i algerià i establit a Espanya des d’anys, oferirà un concert dissabte que ve 29 de setembre, des de les 22 hores, en l’Aula de Cultura d’Alacant de la Fundació Caja Mediterráneo. El concert forma part del programa d’actes de la celebració de l’els 50 anys de l’arribada de la Verge de la Santa Creu d’Orà a Alacant.

French Latino és un grup atípic, tan intemporal com a fresc i nou. La conjunció de la seua música transmediterránea, amb la complicitat entre generacions que mostren en l’escenari Jean Paul Gavine i la seua filla Michelle, que fan de cada actuació una experiència diferent i inoblidable. Les entrades poden adquirir-se a través de Ticketea.com per 18 euros.

Veus, ritmes, melodies s’entrecreuen en l’aire en una combinació de percussió llatina i africana, instruments de diferents procedències i tradicions; i lletres cantades en quasi tots els idiomes del mediterrani. French Llatí és un viatge, una evocació musical, que cada vegada arriba a més públic, més enllà de les fronteres i del temps.

El vicepresident de la Fundació Caja Mediterráneo, Miguel Valor, destaca que “French Latino és un grup de referència per a la fusió de la música mediterrània i llatina, i el seu repertori, en constant renovació, els permet actuar en qualsevol escenari del món”. “Boleros, mambos, rumbes o tangos que, de la mà de Jean Paul Gavino i Michelle

Nascut en Medea, Algèria, d’una família francesa originària tant de França com d’Itàlia i Espanya, Jean Paul és el mediterrani fet música. Des que va formar als 21 anys el seu primer grup “Els Boeing”, passant per la seua carrera en solitari, fins a arribar al fantàstic projecte French Llatí, on comparteix escenari, talent i complicitat amb la seua filla.

Per la seua banda, Michelle va créixer amb la música, sentint des de molt xicoteta als grups del seu pare Jean Paul. Va estudiar piano i cant, i va definir la seua passió per explicar històries amb la seua extraordinària veu i emoció. La veu de Michelle, la seua passió i elegància, encaixen i alhora sobrevolen el repertori tan intemporal com a actual de French Llatí, fent que brille amb la seua millor llum el colorit musical del mediterrani.