La primera edició del Festival Internacional d’Arts Escèniques FRESCA!, de l’IVC, ha conclòs després de deu dies d’exhibició en què el públic ha pogut gaudir de deu espectacles de teatre, dansa, circ i flamenc per a públic de totes les edats.

L’Institut Valencià de Cultura, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, culmina així la seua gran aposta per millorar la qualitat de l’oferta cultural estiuenca a la ciutat d’Alacant, amb un festival a l’aire lliure, al costat de la mar, en el qual han participat alguns dels espectacles més aclamats per la crítica en el panorama nacional i internacional.

La delegada de l’IVC i directora artística del festival, Alicia Garijo, ha assenyalat que: “Des de Cultura de la Generalitat estem molt satisfets amb aquesta primera edició de FRESCA!, que ha convertit Alacant durant deu dies en capital de les arts escèniques, i que ha demostrat que és possible innovar i millorar la nostra oferta cultural, i fer-ho pensant en els alacantins i en els visitants, siga quina siga la seua procedència. Ha sigut un festival d’excel·lència, segur, accessible i carregat d’emoció, que és un dels segells inconfusibles de la programació que habitualment ofereix l’IVC a Alacant i en tot el territori valencià. FRESCA! ha vingut per a quedar-se. Tanquem un cicle i obrim nova etapa, pensant ja en la temporada 2021/2022 del Teatre Arniches i en la II edició de FRESCA!”.

FRESCA! ha cobert quasi el 75 % de l’aforament, i els assistents han gaudit de l’escenari principal FRESCA! i de l’espai familiar FRESCORETA!, situat també al recinte Muelle12, i que ha aconseguit un 100 % d’ocupació. El festival ha penjat el cartell de ‘no hi ha localitats’ en tres dels seus espectacles.