El president de la Diputació Provincial d’Alacant, Carlos Mazón, i el director comercial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Felipe Pulido, han ratificat aquest matí l’acord de col·laboració entre l’Obra Social “la Caixa” i la Fundació MARQ per a desenvolupar el programa d’activitats didàctiques del Museu Arqueològic provincial durant el curs 2019-2020.

A l’acte ha assistit també la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, que serà l’encarregada de presentar el 26 de setembre la iniciativa dirigida a la comunitat educativa “com una aposta per a garantir que en els col·legis també es parla del ric patrimoni cultural que atresorem”.

La signatura del conveni entre totes dues institucions permet que la programació de la Unitat de Didàctica, Club Llumiq, Accessibilitat i Responsabilitat Social de la Fundació MARQ arribe cada any a més centres d’ensenyament de la província d’Alacant. Aquesta iniciativa va nàixer en 2016 i es renova després dels bons resultats obtinguts en els cursos anteriors. En el passat exercici van participar en aquestes activitats dirigides des del MARQ més de 18.000 xiquets de prop de 900 centres escolars de la província.

El calendari per al curs 2019-2020 inclou tallers, visites guiades, material didàctic, cursos de formació per al professorat i altres projectes relacionats amb l’accessibilitat i la responsabilitat social enfocats a docents i centres educatius.

A través d’aquest programa l’Obra Social “la Caixa” contribueix a fomentar el paper formador i educador dels museus i la vocació del MARQ per acostar a xiquets i joves la història i el llegat cultural i arqueològic d’Alacant. La fi última d’aquest acord és crear una societat més preparada a través del coneixement i la convivència.

La Fundació Bancària ”la Caixa”, presidida per Isidro Fainé i dirigida per Jaume Giró, és la primera fundació privada d’Espanya i una de les més importants del món. Col·labora amb la Diputació d’Alacant en el desenvolupament de programes socials i per a la promoció de la cultura i l’educació.