La Fundació Mediterráneo ha convocat la segona edició de la Campanya de Teatre del Mediterrani, que portarà a l’Aula de Cultura d’Alacant a 20 companyies de la província d’Alacant entre gener i novembre de 2023. Aquesta iniciativa està organitzada per la Fundació Mediterrani amb el suport de la Diputació d’Alacant. Tota la informació de la convocatòria pot trobar-se en la web www.fundacionmediterraneo.es
La campanya de Teatre del Mediterrani pretén contribuir el sector de les arts escèniques no professionals de la província d’Alacant. D’aquesta manera, la Fundació Mediterrani vol donar suport a la persistència d’aquesta mena de companyies, oferint una programació estable i, per extensió, una estabilitat per als grups amateurs.
El president de la Fundació, Luis Boyer, afirma que “aquesta campanya és un reconeixement a la desinteressada i destacada labor social de les associacions culturals no professionals”. Boyer afig que “estem molt satisfets tant pels resultats com per l’acolliment d’una iniciativa que ara arriba a la seua setena edició L’èxit aconseguit i la consolidació d’aquesta proposta ens ha motivat a seguir amb una nova edició d’una iniciativa que ens permet donar suport a la creació cultural de base, acostant a Alacant obres i companyies de gran qualitat de la resta de la província”.
Així mateix, el president de Fundació Mediterráneo destaca que “amb aquesta campanya volem mantindre viva la tradició del teatre popular” i que “aquesta iniciativa ens permet oferir tant a la ciutadania com a les companyies un espai estable per a les seues actuacions que es paral·lel i no competeix amb els circuits comercials”.
El termini per a presentar les sol·licituds romandrà obert fins al 16 de novembre 2022 a través de l’adreça de correu teatro@fundacionmediterraneo.es. Qualsevol companyia de teatre no professional de la província podrà presentar fins a 3 propostes, encara que cada grup realitzarà una única actuació.
Els grups seleccionats rebran una ajuda econòmica de 300€ en concepte de caixet, trasllat, dietes, muntatge i desmuntatge. A aquesta ajuda, se li afegirà el 50% de la taquilla neta recaptada en l’obra que representen.
Aquesta campanya teatral consta de dos tipus d’actuacions, per a adults i infantils. Les actuacions per al públic adult o juvenil tindran lloc els dimecres a partir de les 20.00 hores, mentre que les actuacions per a públic familiar es realitzaran els diumenges a les 12:30h.
Les companyies que opten a participar podran presentar obres de qualsevol gènere, emmarcades dins del teatre de sala, i que tindran una duració màxima de 70 minuts. A més, la Fundació Mediterráneo valorarà positivament que les obres que es presenten no hagen sigut estrenades prèviament en cap localitat de la província d’Alacant
Les bases de participació de la Setena Campanya de Teatre del Mediterrani poden descarregar-se en la web www.fundacionmediterraneo.es.