Fundació Mediterráneo presenta Med Music Fest, el seu nou cicle anual de concerts de música clàssica que portarà als centres culturals de la Fundació a Alacant i Múrcia a destacats intèrprets joves. El programa de concerts estarà format per 16 actuacions que es realitzaran majoritàriament en les diferents seus de la Fundació entre el 18 de març i el 16 de desembre de 2023.
Aquesta iniciativa de Fundació Mediterrani compta amb la col·laboració de la Societat de Concerts d’Alacant, de l’Ajuntament de Novelda, de Tempo Pianos i de la marca de pianos Kawai a través de la seua línia d’instruments de qualitat superior Shigeru Kawai.
El president de Fundació Mediterráneo, Luis Boyer, afirma que “estem molt satisfets de poder presentar el Med Music Fest, el primer cicle de concerts de música clàssica organitzat per la Fundació, que servirà per a acostar al públic el talent desbordant dels joves intèrprets. Vull felicitar a tot l’equip de la Fundació i al jove pianista Carlos Santo per la confecció d’un calendari concertístic tan complet i interessant. I, per descomptat, agrair a tots patrocinadors que ho fan possible”.
“Hem treballat intensament”, afig Boyer, “per a tancar una programació de qualitat que aquest primer any tindrà la nostra Casa Museu Modernista de Novelda com a seu principal, però que també portarà concerts a Alacant, Alcoi, Múrcia i Cartagena”
El següent concert, protagonitzat pel violoncel·lista Alejandro Gómez, tindrà lloc el divendres 28 d’abril en l’IVAM-CADA d’Alcoi i el dissabte 29 d’abril a la Casa Museu Modernista de Novelda. Un repertori Beethoven, Jánacek i Poulenc servirà per a demostrar el virtuosisme d’un dels instrumentistes espanyols més destacats de la seua generació i que, als seus 20 any, ha guanyat destacats premis i ha actuat en algunes de les principals sales de concerts d’Europa-
El dissabte 20 de maig, la Casa Museu Modernista de Novelda rebrà al baríton Màxim Zarzo, que presentarà un programa format per obres de Schumann, Mozart, Gounod i Sant. Si bé Zarzo va acabar els seus estudis oficials en el Conservatori Óscar Esplá d’Alacant, des de llavors no ha deixat de continuar aprenent de la mà de grans mestres, com Achim Schulz o Fernado Kraus, entre altres. A més, és membre titular del Cor Intermezzo del Teatre Real de Madrid i del Cor de València, així com director de l’Escolania de la Santa Cruz de Caravaca
La seu de Múrcia de Fundació Mediterráneo rebrà al pianista Carlos Santo el divendres 26 de maig. Interpretarà el programa titulat “Univers”, format per la Sonada nº30 de Beethoven, la Partita nº6 de Bach i la Sonata 3 de Brahms.
El següent concert tindrà lloc el 30 de juny en l’Ermita de Sant Felip de Novelda i s’emmarcarà dins de la commemoració del 250é Aniversari de la defunció de Jorge Juan. Sota el títol “Batalla naval”, la Mediterranean Chamber Orchestra interpretarà un programa compost per obres de Bach, Haydn i Mozart.
Després de l’aturada d’estiu, el Med Music Fest reprendrà els seus concerts a Novelda el 16 de setembre amb el programa “Amor i Mort”, a càrrec del pianista Carlos Santo. El programa també es repetirà el divendres 20 d’octubre en la seu de Cartagena de la Fundació Mediterrani i el dissabte 21 d’octubre en l’IVAM CADA Alcoi.
El concert corresponent al mes d’octubre serà el divendres 27 a la Casa Museu Modenista de Novelda i el dissabte 28 en Fundació Mediterrani Múrcia, i serà a càrrec d’Anacronia Ensemble. Aquest grup de càmera especialitzat en música antiga està format per Pablo Albarrasí (violí), David Gutiérrez (Traverso), Luis Manuel Vicente (viola), Marc de la Boga (viola de gamba) i Marina López (clau), que interpretaran obres de J. C. Bach, C. P. E. Bach, Abel, Astorga i Haydn
El dissabte 10 de novembre actuarà en la seu d’Alacant de Fundació Mediterrani el jove pianista Carlos Santo, que proposarà un programa compost per la Balada nº2 i la Sonata núm. 2 de Chopin, els Estudis Simfònics de Robert Schumann, i la sonata per a piano Després d’una lectura de Dante de Franz Liszt.
Els dies 1 i 2 de desembre, la Casa Museu Modernista i la seu de Múrcia de la Fundació rebrà al duo de corda format pel violinista Jesús Reina i el violoncel·lista David Apellániz, que estaran acompanyats per piano. Interpretaran obres de Rachmaninoff, Mendelssohn i Brahms.
L’últim concert de l’edició inaugural de 2023 del Med Music Fest portarà per títol “Quatre Estacions” i s’emmarcarà dins de la programació de Nadal de la Fundació Mediterrani. El programa, amb obres de Vivaldi, Marcello i Bach, es podrà escurchar el divendres 15 de desembre en la Fundació Mediterrani Alacant i el dissabte 16 de desembre a l’Església de Sant Pere de Novelda. La interpretacíon serà a càrrec de la Mediterranean Chamber Orchestra i dels solistes Anna Margrethe Nilsen (violí), Daniel Rodríguez (oboé) i Màxim Zarzo (baríton).