Fundació Mediterráneo posa en marxa Con vistas al mar, un cicle expositiu d’escultures de gran format que acostarà a la societat alacantina obres d’alguns dels artistes més rellevants de l’art contemporani espanyol i que es podrà visitar de manera temporal en l’hall de la seu de Fundació Mediterrani Alacant (Av. Doctor Gadea, 1).

La primera obra, que ja es pot visitar, és Atardecer sobre mesas al revés (2001), de l’artista mallorquina Susy Gómez. A través d’aquest nou projecte, Fundació Mediterrani permetrà que el públic assistent puga veure de prop les principals escultures de la seua Col·lecció d’Art Contemporani.

El president i el secretari de Fundació Mediterráneo, Luis Boyer i Rafael Simón, respectivament, han presentat aquesta nova iniciativa, acompanyats pel director de la fundació, Antonio Gómez, i la responsable de la Col·lecció d’Art, Mamen Velasco.

La Col·lecció d’Art Contemporani de Fundació Mediterráneo està composta per 213 obres d’art. Abasta un arc cronològic que recorre des de la transició democràtica fins a 2012, i inclou pintura, escultura, fotografia, vídeo, instal·lacions, tècniques digitals…, atén totes les tendències plàstiques i desenvolupa un enfocament multidisciplinari que contempla totes les manifestacions artístiques.

L’art de Susy Gómez es caracteritza pel seu ampli registre de tècniques i materials i per la varietat de llenguatges que empra segons la seua voluntat expressiva i del potencial significant d’objectes i matèries. La seua obra es fonamenta en la complexitat dels sentiments més íntims del seu creador i de la subjectivitat de l’espectador.

Està previst que pròximament s’exposen dins del cicle Amb vista a la mar obres d’artistes com Jaume Plensa, Isidro Blasco, Sergi Aguilar, Pep Agut, Txomin Badiola, Equip Crònica, Joan Cardells, Pello Irazu, Eva Lootz, Pedro Mora, Juan Muñoz o Pamen Pereira.