El conegut artista multidisciplinari de Crevillent Galo Cabezas protagonitza la nova exposició en la Diputació d’Alacant que és una interessant mostra pictòrica que convida a l’espectador a evocar records i sensacions de moments viscuts. Un total de 26 obres de temàtica diversa, algunes d’elles inèdites, componen aquesta atractiva proposta cultural que estarà exposada fins al pròxim 16 de juny.
“Retazos de vida” arreplega la particular forma que té l’autor de mostrar el resultat d’una visió personal i preocupada per les persones més desfavorides, “a través de les seues obres, l’artista reflecteix la vida com a font d’inspiració de la qual emana la realitat social, capta el desagradable d’un moment, allò que els nostres ulls eviten mirar, i convida a l’espectador a evocar records i sensacions de moments viscuts i a crear sentiments de solidaritat cap als més febles”, va manifestar César Augusto Asencio en la inauguració.
Galo Cabezas resideix en la província des de l’any 1978 pel que està considerat com un ‘alacantí d’adopció’. Conegut a nivell nacional i internacional, destaca per la seua originalitat i marcat caràcter autodidacta. Al llarg de la seua trajectòria professional, ha protagonitzat més de 250 exposicions col·lectives i individuals i, en l’actualitat, és director de l’acadèmia La Botica de l’Art situada en el Barri de Benalúa.

P: “Retazos de Vida” és una evocació a records i sensacions de moments viscuts?
R: En si reflecteix moments viscuts per persones captades per la retina que fa que en la meua m’influïsca plàsticament per a fer una obra. Són moments en els quals més es nota vida. L’angoixa o l’alegria en expressions múltiples de diferents ètnies. Els meus alumnes-as que viatgen molt em porten fotos de la qual em nodrisc i més en el meu cas des de la figuració d’aqueixos moments de vida que sería una mica impossible poder-ho fer en directe, atès que no som grans pelegrins en la pràctica. Transcendeix per tant a ser la mera fotografia amb connotacions pròpies que creen en el publique una certa visió artística que crea noves sensacions lògicament.
P: L’Exposició té context local però també de les diferents cultures que habiten en el món on l’individu creix.
R: Ho englobe tot: Índia, Mongòlia, Sudan, Nigèria, Aràbia i Llatinoamèrica. Engloba tots els factors de la vida: la vida animal, vegetal inclòs els desfets de la producció humana que també estan present. El dolor és un objectiu però que siga digerible, són facetes de la vida que estan ací. En qualsevol cas, aporte un reflex menys descarnat.
P: Tens una visió personal i preocupada per les persones més desfavorides. I a més ho tractes, com dius tu, amb una plàstica bella.
R: Dins de l’horrorós destaque retalls del sentiment. M’obligue a aportar la meua visió, però d’una forma més estètica o bella enfront de la duresa dels fets viscuts.
P: Eres artista d’ampli espectre creador: pintura, ceràmica, gravat, escultura…
R: Aquestes facetes estan dormides. Els treballs d’aquestes disciplines els realitze de forma personal per a gent propera. En l’actualitat és més esporàdic. Des de fa dotze anys, que vaig iniciar el meu negoci, estic centrat a nivell artístic en la pintura mentre no tinc classes amb alumnat que és al que em dedique professionalment.
P: El teu currículum arreplega més de 250 exposicions. Quin és el mètode general per a enfrontar-te a un nou projecte expositiu. Destaques alguna d’elles de manera especial.
R: Porte 35 anys en el món de l’art. L’exposició més important va ser la de l’any 1986, en primer lloc, perquè ho vaig vendre tot. Va ser a Crevillent, la meua primera exposició a Espanya. També les que vaig fer en la ciutat d’Albacete d’obra expressionista o en la terminal de l’Aeroport del Altet que va canviar el meu rumb temàtic en l’art.
Com a mètode em plantege la temàtica a desenvolupar . Per exemple, en l’actualitat estic investigant temes vinculats al tema religiós, al cultiu de l’esperit i partir d’ací el desenvolupament compositiu per a la seua preparació amb una previsió a dos anys vista.
P: Et situen en l’hiperrealisme (OswaldoGuayasamin o Antonio López), després que vas abandonar l’expressionisme radical dels teus primers moments.
R: Figuratiu al cent per cent i colorista. En aqueix moviment existeixen anares de sèrie, jo crec que en canvi em sent solament realista.
P: En l’àmbit relacional, quins aspectes destaques de la teua relació amb altres-as artistes, amb projectes conjunts. 
R: Pertanyia a l’Associació d’Artistes Alacantins. En açò, hi ha moltes trobades i desacords en un món que és molt ególatra però realment qui mana és el públic. Peco de timidesa en les relacions, principalment amb la gent que no mantinc vincles. En l’actualitat, a Crevillent estem fent una associació de creadors crevillentins, de fet el 25 de maig es va realitzar la primera exposició col·lectiva en un esdeveniment que hem cridat NIT D’ART en la Casa Jove, en la Cripta i en la Casa de Cultura i tallers per a les famílies en la Plaça de la Constitució.
P: Et maneges en la vida cultural de la ciutat / província o eres més rata de laboratori.
R: Preferisc anar a veure les exposicions quan ja s’han inaugurat, no freqüente les situacions socials del sector.
P: Tens un projecte professional vinculat a l’art que és «La Botica de l’Art», Ens expliques.
R: És la meua acadèmia al que em lliure. La qualitat de l’obra dels meus alumnes i alumnes està sent bona, i fem una exposició anual en la pròpia acadèmia, on es lliuren els diplomes en el marc d’una vesprada festiva. El perfil d’alumnes i alumnes és variat, professionalment mèdics, arquitectes, advocats i fins i tot les pròpies mestresses de casa. El meu treball amb la infància també està sent molt satisfactori.

INSTANTÀNIES:

La teua cançó favorita. 
Mediterrani de Serrat o Gracias a la vida de Víctor Jara
La teua ciutat de l’amor.
Crevillent, on vaig conèixer a la meua esposa fa trenta anys
L’últim poemari que has llegit.
Amb Neruda va acabar aqueixa faceta amb l’excepció d’uns poemes d’una companya del grup d’artistes crevillentins
A Alacant, a on portaries a algú especial.
A la Serra de Crevillent.
Veus pel·lícules per internet o per TV.
Sóc aficionat al cinema fantàstic i de terror que em solc descarregar en Internet.
Facebook o twitter
Facecbook sens dubte.

Si t’ha agradat aquesta entrevista, comparteix-la en xarxes socials. Inclou els nostres hashtags #LOBLANC#envalencia #CulturaAmbtu #CulturaAmbmi #CompartimCulturaAmbtuPer a conèixer altres esdeveniments en la zona consulta nostra Agenda