El somni va sobre el temps
Surant com un veler
ningú pot obrir llavors
En el cor del somni…”
Federico García Lorca

Shhh! Hui, el poeta, ens fa un parany, perquè aspira a commoure als nostres cors, ensenyant les coses que no es volen veure, cridant les veritats que no es volen sentir. I ho podreu veure aquest divendres 3 de maig en el TeatreArniches a les 20.30 hores. 

En 2018 es va celebrar el 120 aniversari del naixement de Federico García Lorca i amb aquest objectiu L’Ultim Toc Teatre presenta “Federico: funció sense títol” un projecte escènic integrat per un equip professional encapçalat per Joan Miquel Reig en la direcció (Premi Max 2006), Carles Montoliu (L’OM-*Imprevis) en la coatutoría del text, Pascual Peris en el disseny de vestuari (Premi Max 2016) i Paula Santana i Emili Chaqués en les interpretacions.

També, 82 anys després del seu assassinat, Federico decideix parlar: «Ja que no em vau donar una tomba, presteu-me un escenari per a explicar-lo tot». Per a això gaudirà de l’ajuda de la Xirgu que, amb música en directe, cançons i reflexions no exemptes d’humor, farà que ens traslladem a un món oníric. 
Pocs són els que van conéixer a FEDERICO: aqueixa persona de parlar atropellat, cascabelero, magnètic i irresistible, que compaginava la seua alegria de xiquet gran amb capítols vitals ennegrits per la seua obsessió per la mort i l’amor no correspost. Recorrerem la seua vida a través de cinc dels seus amants: Salvador Dalí, Emilio Aladrén, Eduardo Rodríguez Valdivieso, Rafael Rodríguez Rapún i Juan Ramírez de Lucas. Cinc persones que van fer brollar en el poeta la inspiració i sentiment necessaris per a crear els seus textos; on l’amor, el desencantament, la passió, la mort, la comèdia i el desig són omnipresents.