La presentació del llibre “Juan Antonio García Solera: Testimonio de una época” , escrit pel periodista Martín Sanz sobre la personalitat professional i sobretot humana del mestre d’arquitectes, es va convertir ahir a la nit en un homenatge a aquest creador de sempre a Alacant.

El president de la Diputació, César Sánchez, que ha impulsat l’obra al costat de la Universitat d’Alacant, va definir a García Solera com “una icona de l’arquitectura i de l’humanisme de l’últim mig segle de la província d’Alacant”.

L’alcalde de la ciutat, Luis Barcala, i la regidor de Cultura, María Dolores Padilla, al costat de membres de les corporacions municipal i provincial i representants de diversos sectors socials, van participar també en la trobada, desenvolupat en la sala de càmera de l’auditori ADDA, ple de públic.

Els periodistes Martín Sanz i Juan R. Gil, César Sánchez i García Solera durant l’acte van protagonitzar un col·loqui sobre l’escenari, convertit en un homenatge tant a l’obra de l’escriptor com a la trajectòria vital i professional de García Solera, que amb 94 anys segueix treballant amb assiduïtat en el seu estudi.

L’auditori ADDA, que ha acollit la posada de llarg de l’obra periodística, és un dels dissenys arquitectònics del propi García Solera, per la qual cosa abans de començar l’acte li han donat la benvinguda a “la seua casa”.

Un esdeveniment que va ser també commovedor, on el propi García Solera va agrair a totes les persones que havien confiat en ell en la seua carrera professional i especialment van ser emocionants les paraules que va dedicar al seu pare, referent essencial per a ell i a la seua pròpia esposa que sempre va confiar i respatler els seus objectius personals i professionals.