La Universitat d’Alacant inicia la segona edició de “Crea el teu propi projecte de negoci en el sector de la gastronomia” amb l’objectiu d’oferir qualificació i orientar els emprenedors de la UA. El curs es fa a través del Centre Centre de Gastronomia del Mediterrani GASTERRA UA- Dénia de la Facultat de Ciències.

El curs tindrà lloc els dies 11,13 i 18 de març de 16.00 a 20:00h, es desenvoluparà en modalitat en línia i presencial al campus de Sant Vicent del Raspeig i està orientat a l’alumnat del grau de Gastronomia i Arts Culinàries, el grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE) i el grau en Turisme, igual que a futurs emprenedors del sector gastronòmic procedents d’altres camps.

Les classes tenen un caràcter eminentment pràctic, i s’hi desenvolupa un pla complet de negoci que inclou la viabilitat i l’estudi dels tràmits necessaris per a posar-lo en marxa. De manera que, segons el director, Antonino Martín Palacios “l’alumnat acaba amb un projecte de negoci llest per a presentar a possibles inversors”.

En opinió de Martín Palacios, doctor en Màrqueting i Direcció Estratègica d’Empreses i professor del Departament d’Anàlisi Econòmica Aplicada, “es considera la gastronomia com una extensa cadena de valor, que comença amb la producció agrària, continua amb la transformació industrial i arriba fins als serveis de restauració. Per tant, emprendre en gastronomia ofereix no sols un ampli mercat, sinó també els avantatges d’una varietat de possibilitats en diversos sectors de l’economia”.

La revista econòmica Cinco Días assenyalava fa uns mesos a l’auge del turisme gastronòmic com una de les motivacions principals per a viatjar, representat aquesta circumstància, segons el parer dels analistes, un gran avantatge per a emprendre en el sector de la gastronomia a Espanya.

Quant a les xifres d’emprenedoria al nostre país, l’Enquesta Anual sobre Emprenedoria a Espanya, realitzada pel programa e-Residency d’Estònia, revela el nostre creixent esperit emprenedor. Un 24,1% dels enquestats està considerant l’opció d’emprendre o ja ha pres mesures en aquesta direcció. Quant a l’edat en què els espanyols decideixen emprendre un negoci, la franja entre els 35 i 44 anys és la de major potencial en aquest sentit. Per sexes aquesta mateixa enquesta va trobar que, entre els interessats a emprendre hi ha un 39% de dones i un 61% d’homes.

El termini de preinscripció en el curs “Crea el teu propi projecte de negoci en el sector de la gastronomia” finalitza el vuit de març.

GASTERRA

Gasterra és un centre propi de la Universitat d’Alacant creat l’any 2018 amb la finalitat d’impulsar i desenvolupar la investigació, la transferència de coneixement i la formació en el sector de la gastronomia, com també la realització d’activitats culturals i d’extensió universitària relacionades amb la gastronomia.

Té la seu a la ciutat de Dénia, depèn orgànicament del rectorat de la Universitat d’Alacant, i funcionalment de la Facultat de Ciències, responsable de la titulació del grau en Gastronomia i Arts Culinàries.

Gasterra sorgeix com una iniciativa col·laborativa de la Universitat d’Alacant (UA) amb l’Ajuntament de Dénia, ciutat designada per la UNESCO “Creativa gastronòmica”, i pretén impulsar la investigació i els estudis en el sector de la gastronomia a la província d’Alacant, fins a situar-lo com el màxim exponent de la cuina alacantina i referent mundial de la dieta mediterrània.

El Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia (GASTERRA) aglutina els interessos de la Universitat d’Alacant, la Generalitat Valenciana, mitjançant Turisme Comunitat Valenciana, la seua Xarxa Gastroturística i la Marca L’Exquisit Mediterrani, com també la ciutat de Dénia a través del seu Ajuntament.