Després de la gran experiència del Projecte Fotogràfic Col·lectiu “GFPsequedaencasa” que ha desenvolupat accions dinàmiques i visionats durant més de 10 setmanes des de la seua presentació el passat 7 d’abril fins al 16 de juny, des del Grup Fotogràfic de Petrer (GFP) es comunica que s’ha recopilat un divers i plural cos d’obra, compost per unes 287 imatges a manera de memòria visual, i textos d’experiències a manera de memòria escrita, sobre les vivències dels seus socis-as en aquest temps. Des de l’organització agraeixen la constant participació i col·laboració dels seus associats-as en el projecte.

Així mateix, aquest procés ha servit de “escola fotogràfica des de casa”, com a espai d’inspiració, amb activitats setmanals i un programa de formació intensiva sobre la narració de les imatges – per a crear hàbit i entrenament – a l’hora de contar històries. Els comentaris setmanals dels mateixos autors-as sobre les seues fotografies ampliaven en altres capes les nocions treballades i l’articulació de les diferents veus i discursos del relat col·lectiu.

Les sessions s’han convertit en un espai de trobada expandida, amb múltiples propòsits: per a fer, per a compartir, per a aprendre, per a motivar, per a repensar, per a reflexionar i per a exercir un judici crític sobre la situació del confinament i les primeres fases de la desescalada, sent també, una finestra oberta al servei de les múltiples mirades i lectures de les quals som portaveus, – idees pròpies i alienes – que fem nostres en arribar a connectar amb elles, i qüestionar quin ha sigut la nostra reacció davant aquesta situació excepcional de canvi a molts nivells de la nostra vida quotidiana.

Arribats al final de la primera fase de recopilació de material amb la 10a setmana, ens prenem un merescut respir per a passar d’etapa, revisar el caminat, i servir d’acció de resum del cicle treballat. Tornarem al setembre, amb energies renovades, noves experiències i accions segons les futures circumstàncies sobre la pandèmia. A més, treballarem sobre la segona fase del projecte dedicada a l’edició i selecció de les imatges que conformaran el definitiu “corpus d’obra” per a la seua posterior materialització expositiva a primers de 2021.

“Xicotets passos que formaran grans proeses d’un grup on importen les persones que el fan gran, un camí per seguir connectats i connectades pel que ens uneix, la fotografia”.