Al juny ha començat a Elx el cicle “Creadores. Dones a cel descobert”, una proposta dissenyada per Esther Abellán que ve a ser una trobada multidisciplinària que pretén difondre i visibilitzar l’obra de dones l’impuls creatiu de les quals es desenvolupa en diferents branques de la creació.

A cel descobert és al pati de l’Espai Hernandià, a l’aire lliure, presentant des de la naturalitat els seus participants qui són elles, com a artista i persona, compartint les seues vivències, idees, motivacions i tots els aspectes que la porten a desenvolupar-se en el món de l’art. Un cicle que passejarà per la literatura, la música, el teatre, la performance i les arts plàstiques i visuals.

La sessió del divendres va comptar amb la participació de Goya Riera en una sessió de paraula i música.

Esther Abellán y Goya Riera
Esther Abellán i Goya Riera

De la paraula, l’autora va conmtruir una conversa en directe amb els i les assistents on planteja que cal canviar el món amb xicotets gestos com a carícies. El que li importa és generar ones, generar benestar, profunditat, pau,… L’art és una curiositat, una profunditat, una emoció. Les artistes som un fil conductor i aqueix fil no ens pertany.

Va recordar, sent xicoteta, quan li portaven a ballet, judo, … i això no li veia sentit. Llavors va sorgir l’anar a pintar a casa d’una senyora i va coincidir que, alhora que anava a pintar, també estava un terrissaire d’Agost a fer classes de terrisseria. Era el senyor Pepe. La senyora li va dir si no li importava pintar alhora que modelava. Llavors va aprendre en un torn de fusta gran, que quasi no arribava a la roda amb el peu. Quan va tocar el fang i va començar a modelar, a veure les coccions, es va apassionar.

La música, va vindre el divendres, de mà de Goya Riera & The Blues Notes que ho formen Miguel F. Mejuto, un guitarrista en contínua peregrinació en diferents bandes de la Terreta després dels sons del blues i del folk. I també Mastur Man, un bluesman del Missippi nascut per atzar a Alacant i impulsor de l’harmònica de blues a Espanya. El seu acústic va ser excel·lent on van estrenar, probablement per l’espai específic, dues peces lliures basades en dos poemes de Miguel Hernádez: “Menys el teu ventre” i “Em sobra el cor”. Aquestes versions vénen a demostrar que el poeta era també un gran bluesman.

Programació de juny:

Artista convidada dia 11 de juny, 20h: Dolç Quesada

Artista convidada dia 18 de juny, 20 h: Vera Lebrón

Grup convidat dia 25 de juny, 20 h: Matuska Projec