El passat cap de setmana vam poder gaudir d’aquest primer cicle de Clown i Circ organitzat des de la regidoria de Cultura de Sant Joan d’Alacant dirigida per la socialista Esther Donate. Quatre funcions que van fer divertir a grans i xicotets, aconseguint l’objectiu buscat: entreteniment, sorpresa, emoció i sobretot, riure sense parar.
El dissabte ens delectem amb dos muntatges on la  tècnica del clown va ser la protagonista. Al matí Pàmplol Teatre i el seu bou Ferdinando va fer les delícies dels més xicotets en la plaça de l’ajuntament, amb les seues marionetes i intèrprets que no van parar ni un minut de fer partícips al públic de la seua actuació. A la vesprada, la companyia ClownDestino ens va donar les primeres pinzellades “halloweeneras” amb una història divertidament sinistra i una infinitat de bojos personatges titulada por jo? on la comèdia i els monstres ens van fer gaudir sense control permetent al públic des del pati de butaques, interactuar amb els seus protagonistes.
El diumenge va ser el torn del Circ, amb dues propostes circenses contemporànies que van enamorar al públic per la seua gran qualitat i sobretot, per la gran connexió que van desbordar sobre l’escena i el públic assistent. Al matí despertem records arraconats en la memòria sota un munt d’andròmines oblidades de la mà de Aicrag i el seu protagonista, una jove actriu de circ que sola en l’escenari de l’auditori santjoaner ens va emocionar durant tot el muntatge titulat “Desempolsan” amb les seues acrobàcies, dansa d’objectes, malabars, trapezi i humor. I el fermall final del cicle el van protagonitzar els cinc actors de la Trócola Circ amb la seua actuació “Emportats” demostrant amb la música en directe i fent ús del seu peculiar llenguatge musical i humorístic que són ben merescuts els premis que el seu currículum acumula, una posada en escena àgil, divertida, coordinada amb precisió i control, que va ser capaç de superar els límits establits i va fer posar en vaig piular a tot el públic assistent, clausurant aquest primer cicle de clown i circ que augura futures edicions.
“Hem gaudit molt durant tot aquest cap de setmana, amb un públic familiar i de totes les edats que ha connectat en tot moment amb les actuacions programades. Agrair a totes les companyies que han participat en aquest primer cicle perquè han demostrat amb la seua gran qualitat escènica que aquestes disciplines artístiques mil·lenàries tenen un gran futur i desitgem de grat poder en breu programar un segon cicle” assenyala Esther Donate, regidora de Cultura.