Un total de 32.098.127 quilos de raïm de vinificació s’han collit en el marc protegit de la DOP Alacant. Una quantitat que suposa un 5,26% més dels quilos de l’any passat i que suposa una campanya d’estabilització en el registre de les ultimes anyades.
La collita no obstant això, ve marcada per la presència de les pluges que van assolar la província, especialment en el sud, en la primera quinzena de setembre; però que miraculosament, no van afectar per a malament a les comarques productores de vi. Entre el Vinalopó medie i alt, els punts amb més pluja van recollir prop de 80 litres per m2, però no van afectar la qualitat dels fruits. Abans al contrari, la maduració lenta de l’estiu i l’excel·lent vigor de les plantes, al costat dels aires i assecats ràpids, van permetre una alta qualitat de maduració de la principal varietat que a més és més tardana: la monastrell. De fet el grau baumé mitjà ha sigut de 13,38°, un 0,10 més que l’anterior verema.
El President del Consell Regulador, Antonio Miguel Navarro, ha manifestat “les grans possibilitats que ofereix aquesta collita per a blancs i negres i el bonic treball que presenta per als enòlegs”, encara que no deixa de marcar que “serà una campanya marcada per la solidaritat amb els veïns de la Vega Baixa del Segura”.
La verema en la DOP Alacant va començar a meitat de juliol i es va prolongar fins a finals d’octubre. I va tindre el seu acte de celebració al Pinós, on l’atleta Jorge Ureña, va apadrinó la anyada.