La regidora de Cultura, Patricia Macià, i el programador cultural de l’Ajuntament d’Elx, Julián Sáez, han presentat la programació cultural del Gran Teatre per als mesos de febrer a maig de 2019.

Una programació que tal com ha indicat la regidora “aposta una vegada més per la qualitat i per la diversitat ja que hi ha espectacles per a tots els públics i tambíén de totes les disciplines”.

Carmen Maura, Concha Velasco, Aitana Sánchez-Gijón, Emilio Guitérrez Caba, Carlos Hipòlit, Xiqueta Pastori, Luar Na Lubre, Antonio Orozco, Tamariz, Faemino i Cansat o el Xiquet d’Elx són alguns dels artistes que passaran per l’espai cultural.

En l’apartat de música Macià ha destacat la presència del grup folk Luar Na Lubre, Antonio Orozco, Xiqueta Pastori o Els Brincos.

A més, es durà a terme un cicle de músics il·licitans amb la presència del Xiquet d’Elx, Miguel Campello (La Bestiola) i Francis Ligero.

El 27 d’abril es posarà en escena un musical dedicat a Rocío Jurado.

L’apartat de música es completa amb la sarsuela “la Taverna del port” a càrrec de la Coral Il·licitana i de quatre concerts de la OSCE.

En l’apartat de teatre es commemorarà el dia del teatre amb l’obra “El Funeral” que protagonitza Concha Velasco. Per a commemorar el Dia de la Dona arriba a Elx “La volta de Nora- Casa de nines 2” amb Aitana Sánchez-Gijón.

La il·licitana Diana Palazón torna a Elx amb “Neró” després de triomfar amb aquesta obra en el Festival de Mèrida. El teatre clàssic arriba també de la mà de Companyia Ferroviària amb “Antígona”.

La Jove Companyia torna a Elx amb “Play Off” i Kiti Manver i Melani Olivares presentaran la comèdia “Junts”.

També es pujaran a les taules del Gran Teatre Emilio Gutiérrez Caba , carlos Hipòlit i Malena Sánchez cvon “Copenhaguen”, i Juanjo Arter amb “Alvocats”.

En l’apartat d’humor destaca la presència de Faemino i Cansat i en màgia l’espectacle de Juan Tamariz.

“Cal reconéixer la gran labor que que està realitzant Julián Sáez portant a Elx als millors artistes del panorama nacional a pesar que no comptem amb un gran pressupost”, ha indicat Patricia Macià qui ha apuntat que en l’últim any el Gran Teatre va registrar 28 plens absoluts, alguna cosa que al seu judici demostra el gran treball que s’està fent en l’àmbit cultural.

Segons les dades facilitades per Sáez l’any passat es van programar un total de 91 funcions i actuacions de teatre, música clàssica, dansa, òpera, sarsuela, teatre familiar, màgia… Això ha suposat que prop de 50.000 persones han assistit a les diferents funcions programades en el Gran Teatre sense tindre en compte altres activitats que es realitzen en aquest espai, cas de festivals benèfics.