La programació cultural del mes de març organitzada per Casa Mediterráneo dedicarà part de les seues activitats a Grècia, el país triat dins de la V Trobada amb països del Mediterrani. La institució diplomàtica permetrà recórrer part de la seua cultura, des de la qual s’abordarà aspectes com la cuina, la literatura actual, la seua evolució política i la seua música. Març, també considerat com el mes de les dones per la celebració del seu dia internacional, comptarà amb un planter d’elles, com l’escriptora Carmen Posadas; la periodista Mónica Bernabé o l’experta en noves tecnologies i intel·ligència artificial, Nuria Oliver.

Des de Casa Mediterráneo  s’oferirà una classe magistral de cuina grega, així com l’exhibició d’un documental sobre aquest país. En la programació també coincidiran els escriptors grecs Petros Márkaris i Kallia Papadaki. A més del cicle de cinema grec, Casa Mediterrani també organitza la conferència de Pedro Olalla, escriptor i cineasta helenista que parlarà sobre la presència de l’element grec en la cultura universal. L’últim dia del mes actuarà el grup procedent d’Atenes, Atàxia.

Per part seua, María Primo oferirà la inauguració de l’exposició de ‘Retrats d’una nova Grècia’ en Photoalicante.

Mes de la dona

A més, la programació de març comptarà amb la presència de la periodista Mónica Bernabé, dins del cicle ‘Periodistes i el Mediterrani’. En l’edició d’aquest mes de ‘Dones i el Mediterrani’, intervindrà l’enginyera de telecomunicacions, Premi Nacional d’Informàtica i membre de l’Acadèmia d’Enginyeria, Nuria Oliver. Quant al cicle de ‘Escriptors i el Mediterrani’ estarà protagonitzat per l’escriptora Carmen Posadas.

D’altra banda, la gastronomia com a art i cultura estarà molt present en la programació de març. S’inclou la VIII jornada de l’oli d’oliva verge extra i l’alta cuina mediterrània, un curs d’introducció d’aquest producte; a més de la màster class de la xef libanesa, Lamia Chehayeb; o la conferència de Rosa Tovar, cuinera i escriptora sobre el món de la cuina.

Al llarg del mes també se citaran personalitats del món de la cultura com l’últim premi Nadal, Fernando Marías; o l’ambaixador espanyol a Iran, Eduardo López Busquets, que parlarà sobre Espanya i l’Iran Safaví.

Durant març també, Casa Mediterrani ha preparat una reunió de treball sobre patrimoni cultural del Mare Nostrum a través de la ruta de les Tabarcas; la representació de l’espectacle ‘Doble ela’, durant el Dia de la Dona; diferents sessions de cinema i activitats vinculades al V Centenari de la volta al món de Juan Sebastián Elcano.

Tota la programació completa de març pot consultar-se en www.casa-mediterraneo.es i en la revista en línia Casa Mediterráneo www.revistacasamediterraneo.es.