La consultora de comunicació Grupoidex i Juan Ramón Lucas presenten “Canviar sense Canviar”, un podcast que busca reflexionar sobre el valor de l’essència. I, més específicament, de com aqueixa qualitat immaterial que roman i defineix a les persones pot ser la clau per a aconseguir la rellevància i, com a conseqüència, la influència.
El podcast està produït per Miriapods, la productora de continguts sonors liderada pel periodista Juan Ramón Lucas i integrada en el grup d’empreses que conformen Grupoidex. Un equip especialitzat en la creació i desenvolupament de formats d’àudio capaços de combinar informació i entreteniment entorn de temàtiques rellevants l’objectiu de les quals és generar comunitat.
El format proposat partirà de converses amb personalitats procedents de diversos àmbits. Professionals que, encara que de trajectòries extraordinàriament diverses, tenen en comú un element transcendental: haver-se convertit en vertaders referents en el seu àmbit mantenint-se sempre fidels a la seua essència.
La primera temporada de “Canviar sense Canviar” arranca amb la publicació de dos programes dedicats al còmic Leo Harlem i al xef José Andrés. El primer ha aconseguit transcendir la seua condició de còmic d’estand-up desenvolupant una important activitat paral·lela en àmbits com el cinema o la publicitat. I el segon s’ha situat com a referent internacional d’un nou concepte de gastronomia en el qual els aspectes socials i humanitaris tenen una importància fonamental.
Els dos primers episodis de “Canviar sense Canviar” ja estan disponibles en  Spotify i està prevista la incorporació de nous programes a la plataforma cada 7 dies. Els pròxims lliuraments estaran protagonitzades per la xef Susi Díaz, l’escriptora María Dueñas, el còmic Carlos Latre, l’actriu Vanesa Romero, el presentador Carlos Sobera, el pare Ángel, l’actor Luis Zahera i l’esportista Almudena Cid.
Segons Miguel Quintanilla, CEO de Grupoidex: “Totes les persones, marques i empreses haurien de ser capaces de créixer sense renunciar al que són. D’evolucionar i resultar rellevants i influents conservant l’important. Perquè cada canvi, cada proposta, ha de tindre un per què.  Un axioma al qual Grupoidex desitja donar visibilitat, a través de les històries de diferents personalitats, en cada programa de “Canviar sense Canviar”.
Segons Juan Ramón Lucas, Soci Fundador de Miriapods: “Poques vegades ens parem a reflexionar sobre què converteix a una persona o un projecte en rellevant. En transcendent. En influent. Nosaltres creiem que, més enllà de l’esforç i la constància, la clau sempre està a plantejar el futur mantenint-se fidel al que un és. És una reflexió interessant que estem tenint la sort de poder compartir i confirmar amb cadascun dels protagonistes de Canviar sense Canviar”.
Altres plataformes on també pots escoltar els podcast són: iVoox, Apple Podcast, Podimo, Amazon Music i Google Podcast.