La consultora de comunicació Grupoidex ha sigut premiada per la campanya “Orgull de Pares” en la segona edició dels Premis de Divulgació Científica de la Universitat Rei Joan Carles. En aquesta edició han concorregut 31 candidatures que han presentat activitats realitzades al llarg de l’any 2019. La valoració del jurat s’ha assegut, principalment, en la singularitat i la capacitat divulgativa de les activitats participants.

“Orgull de Pares” ha sigut dissenyada per a sensibilitzar a tota la societat de la necessitat d’acceptació i respecte de la diversitat sexual i de gènere per a evitar qualsevol tipus de discriminació, com l’ocorreguda amb les persones LGTBI sense llar. Per a aquesta campanya, es va crear una pàgina web https://orgullodepadres.com i es van dur a terme diferents accions, des de vídeos fins a presentacions en xarxes socials.

La campanya forma part de les activitats de l’Observatori per a l’Anàlisi i Visibilitat de l’Exclusió Social (OEX) de la URJC, dirigit per Silvia Giménez, professora de l’àrea de psicologia i que ha descrit a Grupoidex com “una consultora líder en comunicació social” i Pablo Benlloch, professor de l’àrea de Dret del Treball i de la Seguretat Social.

En aquesta segona edició, el jurat ha estat format per: Cessar López García, responsable de Foment de la Cultura Científica de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT); Teresa Barbado Salmerón, cap de l’Àrea d’Informació i Divulgació de la Ciència i la Innovació de la Fundació per al Coneixement madri+d; Ruth Parra González, coordinadora tècnica de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la UAH; María Jesús Alonso Gordo, responsable científica de la UCC+i, i Visitació López-Miranda, vicerectora d’Investigació de la URJC.

La convocatòria de Premis de Divulgació Científica de la URJC són una iniciativa de la UCC+i amb el suport del Vicerectorat d’Investigació i compta amb la col·laboració de la FECYT i el Ministeri de Ciència i Innovació.