Davant les notícies de possible venda de patrimoni municipal per a aconseguir ingressos per part de l’Ajuntament que podrien usar-se a comprar patrimoni, el exconcejal de Cultura Daniel Simón (Guanyar Alacant) ha celebrat que es torne a considerar la possible recuperació de l’edifici del cinema Ideal per a ús ciutadà, tal com ell i el seu grup vénen proposant durant tota aquesta legislatura.

Simón ha demanat que de confirmar-se aquesta possibilitat “es dote de contingut cultural a l’edifici. Són moltes les necessitats del sector cultural i de les indústries creatives; tant a nivell emergent com la història i configuració de l’edifici permetrien comptar amb diversos usos cinematogràfics i d’arts escèniques, i fins i tot exposicions”, ha apuntat com algunes de les possibilitats. Daniel Simón també ha expressat que “Guanyar Alacant considera necessari abordar la recuperació de l’edifique, es puga aplicar o no la fórmula proposada ara per l’Ajuntament, o ben considerant altres opcions que podrien incloure a la Generalitat”, ha precisat.

En qualsevol cas, Simón ha rebutjat la possible destinació d’oficines municipals que havia deixat entreveure l’Alcalde en algunes declaracions “amb la recuperació dels pisos superiors de l’edifici de la Casa de la Festa, que Guanyar Alacant ha deixat encarrilada, hi haurà espai de sobres per a dependències municipals que permeten estalviar lloguers, no és necessari destinar l’Ideal per a aquestes finalitats. Podemos cercar continguts que siguen més efectius a l’hora de dinamitzar la zona i cobrir necessitats de les nostres indústries creatives”.

L’edil de Guanyar ha anat un pas més enllà i ha arribat a proposar “el trasllat de la Regidoria de Cultura a l’edifici de la Casa de Socors. D’aquesta forma tindríem un gran pol cultural al costat del Teatre Principal i l’Ideal, en cas de poder recuperar-se. Les sinergies que es poden establir entre aquests tres punts i tots els equipaments culturals propers (Cigarreras, MACA…) són elevadíssimes. Alacant té la possibilitat de realitzar una aposta estratègica per la cultura com a model de ciutat, motor d’ocupació, de creixement econòmic, de potenciació del turisme i d’element de dinamització ciutadana i dels seus barris. Una ciutat que ofereix més de 70 esdeveniments culturals en un cap de setmana ha de prendre consciència i posar en valor el seu potencial en aquest sentit”, ha conclòs.