La Setmana Santa i les Escenificacions de la Passió de Guardamar del Segura ja són oficialment festa d’interés turístic autonòmic de la Comunitat. Una resolució de Presidència de la Generalitat publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), atorga la declaració després de la sol·licitud presentada en la secretaria autonòmica de Turisme per l’Ajuntament el passat dia 17 de juliol.

Per això el regidor de Festes Jesús Tenza assenyala que la setmana vinent Santa, a celebrar a l’abril, «serà especial» en comptar amb aquest títol honorífic que ve a reconéixer merescudament la singularitat dels actes passionals de la localitat.

Jesús Tenza va donar a conéixer que es preparen diversos actes per a commemorar la declaració. Entre elles l’edició d’un llibre que recull íntegrament l’informe presentat a la secretària autonòmica de Turisme que enumera de forma detallada els singulars valors culturals, antropològics i populars, les seues particularitats i els valors històrics de la Setmana Santa de Guardamar del Segura.

El regidor de Festes es va mostrar satisfet i orgullós de la declaració «que reconeix la labor dels nostres avantpassats, i el treball ben fet pels membres de la Junta Major de Confraries i per l’Ajuntament.”

«Es tracta d’un informe que inclou una àmplia documentació històrica i visual del que van ser i dels quals són els nostres actes passionals des del segle XVII» va assegurar el regidor.

El document que serà publicat abans de la pròxima celebració de Setmana Santa compta amb cinc apartats: Història, singularitat de les escenificacions, organització actual de la Setmana Santa, aspectes artístics-imatgeria processional, i descripció de la celebració.