La Setmana Santa de Guardamar del Segura va viure un Dilluns Sant molt especial. D’una banda en incorporar-se a les escenificacions medievals a l’aire lliure la dramatització del Sant Sopar. Per una altra perquè la setmana de la Passió guardamarenca es va estrenar com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic, un guardó publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el passat dia 21 de febrer.

Els actes es van iniciar a les portes de l’església parroquial on es va representar a Sant Sopar per part d’actors locals. Aquest passatge de la Bíblia no se celebrada a Guardamar des de fa uns 50 anys pel que va despertar una gran expectació entre veïns i visitants. No va defraudar i va ser aplaudida per les centenars de persones que es van congregar al costat del temple gràcies al realisme i el bon fer dels seus participants.

Seguidament va començar la processó de la confraria de l’Oració de l’Hort que després de recórrer part del nucli urbà va arribar al carrer de la Mar al costat de la pineda. En aquest punt es va escenificar amb cruesa i al mateix temps de forma commovedora El Prendiment. Una vegada detingut Jesús i custodiat pels soldats romans, es van integrar en la processó de l’Oració de l’Hort fins a arribar al temple parroquial.

Els diferents actes celebrats anit van ser organitzats per la Junta Major de Confraries (JMC), el Patronat de la Passió i l’Ajuntament de Guardamar.

L’alcalde, José Luis Sáez, va mostrar la seua satisfacció pel desenvolupament dels actes i especialment per la incorporació del passatge del Sant Sopar. «La tradició i els nostres senyals d’identitat estan vives. Anem a més i el nostre futur passa per anar incorporant a poc a poc noves escenificacions que són úniques i singulars”.

En similars termes es va definir el regidor de Festes, Jesús Tenza, qui va voler destacar que l’estreta col·laboració entre la JMC i l’Ajuntament, i gràcies a l’esforç de moltes persones, “la nostra Setmana Santa és de les més excepcionals de tot el territori valencià».

Destacar d’altra banda que hui Dimarts Sant tindrà lloc la processó de la Germanor del Pas de la Flagel·lació del Senyor i la segona representació a l’aire lliure, El Lavatorio de Pilat. Demà Dimecres Sant tindrà lloc la tercera escenificació, La Verónica.