En la seua 23a edició i a causa de l’estat de confinament derivat de la crisi sanitària pel coronavirus, el Festival de Guitarra José Tomás Villa de Petrer ha posat en marxa un nou concurs que, sota el títol, “With my guitar at home”, ha suscitat l’interés de músics, no sols de diverses regions d’Espanya, sinó de tot el món.

l’Argentina, Mèxic, Costa Rica, Xile, Grècia, el Perú, Bolívia, Cuba, Israel, Columbia, l’Equador, Ucraïna, Rússia i Portugal, entre altres, són els països dels participants internacionals inscrits en el concurs. A nivell nacional, s’han rebut inscripcions de Madrid, Salamanca, Saragossa, Sevilla, Alacant, Burgos, Canàries, Múrcia, Badajoz, Ciudad Real, Còrdova, Bilbao, Granada, Barcelona i València.

Pepe Payá, director del Festival, ha manifestat la seua satisfacció amb la resposta obtinguda, ja que “a més de que en pocs dies es van completar les inscripcions, hem rebut nombrosos missatges de felicitació per la iniciativa”. Payá ha concretat que els objectius del concurs són: entretindre a través de les nostres xarxes socials en aquests dies d’aïllament, preocupació i tristesa, al major nombre de persones; continuar fomentant la música i la guitarra, antídots per a combatre l’estrés i avorriment; donar oportunitat a joves guitarristes perquè puguen demostrar els seus avanços i seguisquen actius en moments en els quals les seues iniciatives de participar en esdeveniments culturals s’han vist minvades per l’actual situació d’emergència sanitària; i promocionar activitats culturals i musicals contribuint al fet que continue la seua activitat.

El concurs consistirà en una presentació i la interpretació d’un o dos temes de guitarra per part de cada participants, presentacions que es podran veure en la pàgina de Facebook i el canal de Youtube del festival, “encara que encara no hem fixat la data exacta”, segons ha indicat Payá, que ha puntualitzat que “ho farem en els pròxims dies”.

El certamen està dividit en tres categories: jove promesa, juvenil i professional i, per a cadascuna d’elles, compta amb un jurat integrat per professionals de la guitarra com Silvia Nogales, Francisco Albert Ricote i Nuno Cachada en la categoria Jove Promesa; Laura Verdugo del Rei, Mak Grgic i Luis Alejandro García en la categoria Juvenil; i, en la categoria professional, Margarita Escarpa, Jorge Orozco, Carlo Marchione, José Luis Merín i Fernando Espí.

Es repartiran quatre premis, un per cada categoria, i un quart premi del públic, concedit al vídeo amb major número de “m’agrada” de totes les categories. Els premis consisteixen en beques d’estudi amb allotjament, matrícula per a classes magistrals i dret a participar en el concurs Internacional de Guitarra José Tomás Villa de Petrer en la categoria corresponent, així com dues entrades a tots els concerts de pagament.

Més informació en: https://www.guitarrapetrer.com/with-my-guitar-at-home/