OPERA 2001 presenta en aquesta nova temporada 2022 el nou muntatge i espectacle de percussió japonesa TAIKO HA·JA·TO. Després del seu gran èxit en el 2018 HA·JA·TO torna a Espanya amb un nou muntatge i espectacle “UN VIATGE A LA MÚSICA IMPERIAL DEL JAPÓ”.

La companyia HA·JA·TO torna al Auditori Teulada Moraira el pròxim 21 de juliol a les 21:30h amb aquest enèrgic i sofisticat espectacle.

Els germans Keita Kanazashi i Yuta Kanazashi, MESTRES del WADAIKO (tambors japonesos) van formar en el 2001 l’agrupació HA·JA·TO amb un nou concepte del tambor japonés, combinant percussió i dansa on brillen per la seua execució, aconseguint amb la seua qualitat ser els número u al Japó en l’art del WADAIKO.

En aquest viatge musical volen mostrar la bellesa de l’ancestral música que s’interpretava en la cort imperial japonesa des dels anys 1800 amb la influència dels seus orígens des del període WA, sense renunciar a l’actualització que els han fet tan famosos amb aqueixa mescla de dansa, percussió, espiritualitat i humor.

https://bit.ly/3i6yp56

Coneguts pel seu ús guerrer, els tambors Taiko, instruments del Japó antic, van establir una forta influència en l’estil de música de la cort imperial, coneguda com Gagaku, sent una de les més antigues músiques de tall a tot el món.

Hui la companyia HA·JA·TO composta pels germans Kanazashi i cinc artistes multidisciplinaris ens trasllada als salons dels emperadors del Japó per a fer-nos descobrir aqueixa música delicada i potent al mateix temps. Un espectacle musical que no deixa de sorprendre a tot el món.

El taiko actual va ser establit en 1951 per Daihachi Oguchi, considerat com el fundador del primer grup de taiko modern amb referència al kumi-*daiko. Per a la seua idea de reunir un conjunt de tambors japonesos, es va inspirar en la bateria de jazz, ajuntant tambors de diverses grandàries, formes i tonalitats. Aquest espectacle és un xicotet homenatge a Oguchi.

Artistes de la Cia. HA·JA·TO:

– Keita Kanazashi

– Yuta Kanazashi

– Takayuki Hashiguchi

– Makoto Sekine

– Shingo Totsuka

– Ryota Morisawa

– Issai Hidano

Venda d’entrades:

https://www.instanticket.es/ha-ya-to-drum-masters-el-arte-de-la-percusion-japonesa/?id=hayato TEULADA

PREU: 26 euros

https://youtu.be/XZrFhmduwUk